Cum sa iti salvezi casnicia

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 21:25
7351 citiri
Cum sa iti salvezi casnicia
Foto: jenniebouskacoddington.com

Cei care spun ca nu au probleme in casnicie nu spun adevarul. Niciun mariaj nu este perfect. Daca identifici problemele, atunci ai sanse mari sa ti-l refaci.

Unii soti marturisesc ca au ajuns la un asemenea nivel de ura fata de celalalt incat ii planuiesc zilnic, in minte, ceremonia de inmormantare. Intr-o noua carte, "Project: Happily Ever After", Alisa Bowman, specialist in relatii, ofera cateva sfaturi citate de Fox News.

Un prim pas este acela de a constientiza ca vina iti apartine si tie. Celalalt nu poate fi invinovatit in totalitate pentru problemele care apar in casnicie. Este important ca unul dintre cei doi soti sa ia initiativa si sa schimbe ceva. Nu te mai plange mereu de ceea ce este in neregula in casnicia voastra. Incearca sa spui lucrurilor pe nume si sa repari ceea ce nu functioneaza.

Totul este sa ai mintea deschisa catre noi oportunitati si moduri de a rezolva problemele. In aceasta incercare, compromisurile pe care trebuie sa le faci nu sunt nici ele excluse din ecuatie. Incearca sa rezolvi lucrurile chiar si asa cum nu ai fi crezut vreodata ca va functiona si nu mai tine atat de mult la vechile obiceiuri.

Nu mai aduce trecutul in discutie

Punctul sensibil al multor casnicii este trecutul. In certurile voastre, nu mai aminti niciodata greselile din trecut pe care celalalt le-a facut. Iertarea este cea mai buna solutie.

Daca simti ca nu poti ierta inseamna ca tii prea mult la durerea din trecut, ca la o bijuterie pretioasa de care te agati mereu.

Viata sexuala este un alt factor care duce la ruperea casniciilor. In timp, este nevoie de diversificare, de imaginatie si de spontaneitate.

Modul in care comunica partenerii este adesea unul negativ. Majoritatea discutiilor tind catre cearta. Este important sa comunici asertiv (adica sa afirmi ceva) si pe un ton calm. Fereste-te de negatii. Celalalt trebuie sa simta ca ii adresezi o rugaminte si nu ca ii impui ceva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#sfaturi casnicie, #reguli mariaj, #relatie divort, #probleme cuplu certuri, #rezolvare probleme cuplu , #casatorie