De ce se casatoresc femeile?

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 09:26
4083 citiri
De ce se casatoresc femeile?
teenproblem.net

De ce se casatoresc femeile? Din varii motive, dar cel mai bine ar fi ca acest fapt sa se intample din dragoste. Din pacate, multe femei fac acest pas pentru ca "asa trebuie", acest indemn fiindu-le insuflat de-a lungul a sute de ani.

In trecut, o femeie fara barbat era comparata cu un loc pustiu. Astazi, lucrurile s-au schimbat radical, insa acest stereotip continua sa domine in mintea femeilor. Adolescentele se grabesc la maritis sub imboldul lui "asa trebuie", nemaicontand prea mult cu cine, conformteenproblem.net

Exista si casnicii din interes. Contrar opiniei generale, specialistii cred ca acestea sunt cele mai trainice, fiind de ajuns ca partenerii sa se comporte corect unul fata de celalalt, din punct de vedere al intereselor comune. Nu va fi, insa, destul de greu de convietuit cu un om care nu starneste celuilalt nici un fel de emotie?

In cadrul casatoriilor din dragoste, femeile au si pretentii. Nu suporta barbatii "mamosi" si nu doresc sa fie considerate "menajere fara simbrie". Ele cauta un barbat care sa inteleaga, sa accepte si sa ierte. Aceste femei se lupta pentru o casnicie in care ambii parteneri se afla pe picior de egalitate.

Se intampla, destul de frecvent, ca un motiv de casatorie pentru tinere sa fie independenta fata de parinti, dar, de cele mai multe ori, ajung sa constate ca au gresit enorm in luarea unei astfel de decizii.

Multe femei se casatoresc de teama singuratatii. Insa singuratatea poate fi simtita si in cadrul unui mariaj. Pentru ca acest lucru sa fie prevenit trebuie ca partenerii sa aiba perceptii si asteptari comune legate de viata.

Alte femei se casatoresc din dorinta de a avea un copil. In acest caz, trebuie sa se stie in preliminar ce fel de tata poate fi viitorul sot, care sunt atitudinile lui fata de copii.

Statistica spune ca departarea de rude este benefica si duce la o casnicie de durata. Cu cat tinerii casatoriti sunt mai departe de parinti, cu atat sansele unui mariaj fericit cresc considerabil. Femeia, de asemenea, are nevoie de propriul teritoriu unde sa se simta o gospodina utila sotului.

Trebuie sa se stie ca inelul de casatorie nu este unul fermecat. In debutul casatoriei partenerii trebuie sa invete sa asculte, compromisurile sa-si faca loc iar succesul convietuirii sa stea in eforturi comune.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#motive casatorie femei, #femei barbati casatorie, #mariaj fericit, #casatorii reusite , #casatorie