Sa te casatoresti din dragoste sau pentru bani?

Marti, 02 Iunie 2009, ora 12:59
10705 citiri
Sa te casatoresti din dragoste sau pentru bani?
Foto: SaidaOnline

Dragostea nu vine cu garantia unui final fericit de poveste pentru toata lumea. De fapt, cam in jumatate din cazuri casnicia se incheie cu un divort urat, care te face cateodata sa te intrebi de ce te-ai mai obosit sa te casatoresti.

Pentru cei care cred in dragoste adevarata si eterna, divortul este doar un vis urat.

Problema este ca atunci cand femeile se trezesc ca acest cosmar a devenit realitate, simt ca au pierdut mult prea mult pentru nimic, spun autoarele cartii "Smart Girls Marry Money", Elizabeth Ford si Daniela Drake, intr-un interviu acordat YourTango.

Chiar daca suntem invatati de mici ca dragostea este cel mai frumos lucru, istoria ne invata ca o casatorie trainica nu are la baza sentimentele. Dragostea a aparut in scena abia in ultimii 150 de ani, cand a inceput sa fie promovata ca fiind motorul casatoriei.

Pana atunci, uniunile dintre barbat si femeie se faceau mai mult pe considerente materiale.

Si, intr-un final, trebuie sa recunoastem ca sentimentele nu sunt o baza buna pentru casatorie: pentru simplul fapt ca, atunci cand nu mai sunt indragostiti, cei doi se despart.

Autoarele spun ca o casatorie din considerente materiale este cel mai inteligent lucru pe care il poate face o femeie.

Si asta pentru ca, indiferent ce ar castiga o femeie la partaj in cazul unui divort, ea ajunge, de cele mai multe ori sa piarda cel mai mult in urma unei casnicii esuate: femeile au o tendinta mai mare sa isi puna deoparte cariera si ambitiile personale pentru a avea grija de casa, de sot si de copii si se dedica mai mult universului familial.

Dragostea trece prin stomac

Nu incurajam fetele sa "vaneze" un sot cu bani, spun cele doua autoare, chiar daca in ziua de azi e plina lumea de "pipite" care isi cauta un sot bogat si nu vor sa munceasca. Daca astepti ca partenerul sa se imbogateasca sau iti alegi un sot bogat cu multe defecte de caracter, poti ajunge sa fii extrem de nefericita.

Sa te casatoresti pentru bani inseamna sa te asiguri ca ai un viitor stabil si ca relatia nu sufera din cauza ca nu puteti plati facturile sau nu puteti da de mancare copiilor. De aici vin certurile si multe alte probleme. E vorba despre o "potrivire financiara" a celor doi, care asigura stabilitatea casniciei.

Indiferent ce vorbe frumoase spunem ca sa parem integri, fericirea de durata pe care o cautam cu totii are o mare legatura cu banii. Iar o vorba de duh a romanului spune ca "dragostea trece prin stomac".

Se pare insa ca, in ultima vreme, am inceput sa cautam ceva efemer si magic, o dragoste pura care este, de cele mai multe ori, doar o iluzie.

"Dragostea pura e o nebunie", spune Daniela Drake. Indragosteala in sine nu dureaza mai mult de doi ani, arata studiile, iar, daca dupa cinci ani unul din parteneri spune ca vrea sa divorteze pentru ca nu mai iubeste, societatea accepta acest lucru ca atare.

Problema este ca divortul costa mult si, pe masura ce imbatranesc, femeile nu mai sunt dorite. Pe parcursul vietii, barbatii fac, in genere, de trei ori mai multi bani decat femeile si nimeni nu ii condamna ca prefera femeile frumoase si nici nu s-ar atinge de o femeie cu un aspect fizic neplacut, indiferent cat de inteligenta si manierata ar fi.

De aceea, nimeni nu te poate condamna ca faci tot posibilul ca la batranete sa nu ajungi sa traiesti in saracie (statisticile arata ca o femeie din cinci traieste in saracie la batranete).

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#casatorie bani dragoste , #casatorie