Ziare.com

Secretul unei relatii sanatoase - banii

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 09:04

   

Secretul unei relatii sanatoase - banii
Banii pot face mult rau unei relatii, in cazul in care partenerii ascund aspecte financiare unul de altul, arata un studiu de specialitate facut in SUA.

Cercetarea online arata ca 37% dintre femei si 56% dintre barbati spun ca si-au mintit partenera sau partenerul in legatura cu banii, transmite MSNBC.

Banii pot fi un motiv de neintelegeri, insa o buna relatie si de lunga durata trebuie sa se bazeze si pe aceasta "sinceritate financiaraˮ.

Doua treimi din cele 23.000 de persoane care au raspuns la chestionar au spus ca aceasta este la fel de importanta ca fidelitatea in materie de sex. Totusi, multi spun ca au mintit uneori in legatura cu cheltuielile pe care le-au avut. In aceasta privinta, barbatii le depasesc pe femei.

Femeile nu cad de acord cu barbatii cand vine vorba de destinatia unor cheltuieli. Specialistii spun ca o casnicie fericita trebuie sa ia in calcul si compatibilitatea financiara, alaturi de alti factori de natura afectiva.

"Inca din anii 1970, noi avem aceasta idee conform careia casnicia este legata de sufletul pereche. In spatele acestei idei este si aceea ca banii conteaza pentru majoritatea oamenilor, ei ghidand si sprijinind o casnicieˮ, spune Bradford Wilcox, specialist in probleme de casnicie din Virginia, SUA.

Ca si sexul, banii dau puterea partenerilor de a se distruge unul pe altul, spun expertii in domeniu.

Cheia fericirii in cuplu si intr-un mariaj este, astfel, planuirea viitorului financiar tinand seama si de opinia celuilalt. Economiile facute la comun ofera sanse mult mai mari de succes unui mariaj decat in cazul in care partenerii economisesc separat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2732 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor