Ce trebuie sa afli neaparat inainte de nunta

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 12:14
4026 citiri
Ce trebuie sa afli neaparat inainte de nunta

Crezi ca e suficient sa fii indragostit pana peste urechi pentru a decide sa te casatoresti cu cineva? Ei bine, nu. Pentru a fi sigur ca nu te arunci in gol, ci stii bine cu cine ai de a face, pune-i viitorului tau partener de viata cateva intrebari la care ar fi bine ca acesta sa dea raspunsurile asteptate.

Aceasta este de fapt si ratiunea pentru care ar fi fost inventata logodna. Intre cele doua fericite evenimente, logodna si casatorie, viitorii miri trebuie sa afle unul despre celalalt tot ceea ce este necesar pentru a construi o casnicie solida, bazata nu numai pe sentimente ci si pe principii si valori comune, sustine Dr Robin L. Smith, citat de suite101.com .

Acesta le pune cu generozitate la dispozitie viitorilor insuratei o lista intreaga de intrebari ajutatoare, grupate pe teme, iar la sfarsit ii invita sa traga linie si sa faca bilantul.

Iar daca situatia nu e tocmai roz, atunci sa spuna "Stop!" pe loc, chiar daca acest lucru inseamna sa anuleze comenzile si rezervarea facuta la restaurant, sau sa dea zeci de telefoane in care sa le explice jenanta situatie invitatilor.

Despre job si bani

Cat castiga?

Ce datorii are?

Cine va aduce banii in casa?

Are cheltuieli ascunse (gen pensie alimentara...)?

Este pasionat de jocuri de noroc?

Este zgarcit sau risipitor?

Se poate incadra intr-un buget limitat?

Care este slujba ideala?

I se pare firesc sa aiba conturi separate de tine?

Despre relatiile amoroase si sexuale anterioare

Cati parteneri a avut inainte?

De ce s-au terminat relatiile anterioare?

A suferit vreodata de boli cu transmitere sexuala?

Are vreun copil nelegitim? A facut vreodata avort ?

Este dependent de pornografie?

Cum vede viata sexuala in familie?

Despre sanatate, copii si viata de zi cu zi

Isi doreste copii?

Unde viseaza sa locuiasca?

Ce tip de locuinta prefera?

Ce probleme de sanatate are? Dar familia?

Este dependent de vreo substanta (tutun, alcool, droguri...)?

Iubeste animalele? Isi doreste sa aiba animale de casa?

Sufera de alergii?

Pentru unii aceste aspecte pot parea triviale, dar experienta arata ca nu putine au fost cazurile in care s-a ajuns la divort pentru ca el nu suporta pisica sotiei sau ea s-a saturat sa isi petreaca serile singura, pentru ca cel cu care ar trebui sa imparta cina ramane a nu stiu cata oara peste program.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...