Credeti in casniciile fericite? Iata secretul!

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 22:10
4040 citiri
Credeti in casniciile fericite? Iata secretul!
Foto: Daily Mail

Din perspectiva barbatilor, secretul unei casnicii fericite si indelungate nu consta in compatibilitatea dintre personalitatile celor doi soti sau existenta unor interese comune, ci in frumusetea sotiilor.

Cercetatorii au descoperit ca barbatii casatoriti cu femei frumoase au casnicii mai fericite, iar nivelul de satisfactie maritala se mentine mult timp la un nivel ridicat.

In cazul femeilor, lucrurile nu stau la fel. Potrivit cercetarilor, gradul de atractivitate al sotului nu influenteaza in nici un fel nivelul de fericire si de satisfactie al sotiilor, relateaza Daily Mail.

Andrea Meltzer, profesor de psihologie la Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences, a analizat un esantion de 450 de tineri casatoriti, pe parcursul unei perioade de patru ani.

Analiza a inclus patru studii diferite, realizate pe patru grupuri de tineri casatoriti.

Inainte de inceperea studiului, fiecare participant a primit un scor de atractivitate din partea unui comitet independent de cercetatori.

Pe parcursul celor patru ani, fiecare sot si fiecare sotie au fost invitati, separat, de 8 ori, sa isi declare nivelul de satisfactie in privinta vietii de cuplu. Sotii din toate cele patru grupuri s-au declarat mai satisfacuti decat sotiile lor la inceputul casniciei.

Barbatii ale caror sotii au primit un scor de atractivitate ridicat si-au mentinut in timp satisfactia maritala la un nivel mai mare decat cel declarat de sotiile lor.

Sotiile frumoase s-au declarat, la randul lor, mai satisfacute, autorii studiului declarand ca principiul care sta la baza nivelului de satisfactie este: un sot mai fericit face ca mariajul in sine sa fie mai fericit.

Totusi, atractivitatea sotului nu a avut un impact asupra casniciei. Femeile nu s-au declarat nici mai fericite, nici mai putin fericite - nici la inceputul casniciei, nici pe parcursul celor patru ani - din perspectiva gradului de atractivitate al sotilor lor.

Acest nou studiu confirma concluziile formulate de profesorul Benjamin Karney care a coordonat o cercetare similara in 2008.

Profesorul Karney concluzionase ca barbatii cu sotii frumoase "simt ca au facut o afacere buna" si sunt dedicati relatiei lor, deoarece au avut "norocul" sa se casatoreasca cu femei frumoase, altfel spus, ei nu vor sa isi puna relatia in pericol. Acest lucru face ca sotiile sa fie mai fericite si, de asemenea, casnicia sa fie mai fericita.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#secret mariaj fericit, #studiu casnicie fericita, #impact femei frumoase , #casnicie
Comentarii
Poza Melody_Gardot
Melody_Gardot
rank 5
Daaaa, cea mai fericita casnicie, este aia de dupa divort.