Cum sa-l convingi sa te ajute la treburile casnice

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 12:38
3160 citiri
Cum sa-l convingi sa te ajute la treburile casnice
Foto: moneycrashers.com

Este ora 16, inca o zi de munca s-a incheiat. Iti strangi lucrurile si te ridici sa pleci spre casa, dar dupa cateva secunde, iti vine sa te asezi la loc.

Iti amintesti cate treburi ai de facut, (cumparaturi, gatit, lectii cu copiii, curatenie...) si parca ai vrea si tu sa iti poti permite scuza "trebuie sa raman peste program" devenita in ultima vreme un excelent pretext pentru sotul tau sa nu faca mai nimic prin casa.

Adevarul este ca mare parte din vina iti apartine, asa ca aduna-ti toate puterile, ia-ti inima in dinti si invita-l la o discutie serioasa pe aceasta tema. Iar daca vrei cu adevarat sa ai succes in acest demers considerat de multi inutil sau sinucigas, fii atenta la urmatoarele ponturi oferite de ehow.com.

Pregateste terenul

Fii foarte atenta cand si cum deschizi discutia. Nu te astepta sa obtii ceea ce iti doresti daca sari pe el imediat cum vine de la serviciu, obosit, nemancat si nervos. Lasa-l sa se linisteasca, sa reintre in atmosfera calda de familie si abia pe urma trage-l deoparte pentru o conversatie in doi.

Nu uita, studiaza programul TV din seara respectiva daca nu vrei sa abordezi acest subiect delicat chiar in timpul unui important meci de fotbal.

Explica-i, nu te lua la cearta cu el

Asezati-va comod intr-un loc linistit, departe de copii si televizor, si explica-i cat de greu iti este sa duci pe umeri ambele "joburi". Nu te enerva, nu ii reprosa, nu il acuza! Dimpotriva, arata-i cat de neajutorata te simti si cat de important ar fi pentru amandoi sa mai puna si el din cand in cand mana pe aspirator sau pe detergentul de vase.

Prezinta-i o lista cu toate sarcinile pe care le presupune intretinerea familiei voastre si subliniaza-i foarte clar: "asta fac eu, asta faci tu, asta fac eu, asta fac eu, asta fac eu, asta fac eu....".

Reimpartiti sarcinile cu toata familia

Nu lasa discutia fara final, redistribuiti impreuna, foarte clar si de comun acord pe cat posibil, toate aceste indatoriri.

Multi barbati, indiferent de rasa, varsta, religie sau nivel de educatie, considera ca singurele lor atributii in familie sunt dusul gunoiului si distratul copiilor.

Explica-i foarte clar, ca nu este chiar asa.

De aceea, preia tu aceste doua sarcini si da-i lui altele. Eventual lasa-l sa aleaga din cele cateva sute ramase. Daca prefera mai multe si mai usoare, fii de acord. Macar sa rezolve jumatate dintre ele cum trebuie si la timp.

Incurajeaza-l, lauda-l

Daca lucrurile incep cat de cat sa se miste, incurajeaza-l. Arata-i cat de mult de bucuri ca inca te mai iubeste si te mai respecta, si ca puteti impreuna, sa depasiti toate greutatile.

Nu il zori, nu il critica chiar daca nu face totul asa de bine cum faceai tu inainte.

Bucurati-va impreuna ca acum aveti mai mult timp pentru voi amandoi, si mai multa energie pentru a-l petrece cum se poate mai bine.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#relatii familie, #impartire treburi casnice, #relatie sot sotie , #casnicie