De ce esueaza casniciile?

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 10:58
4000 citiri
De ce esueaza casniciile?
Foto: abcnews.go.com

Fiecare partener aduce intr-un mariaj un bagaj personal de probleme si tehnici de rezolvare a lor. Un mariaj poate sta sub semnul despartirii sau, din contra, poate gasi solutii si la cele mai complicate probleme.

Conform unui studiu realizat de Universitatea din Michigan, este foarte important modul in care fiecare partener reuseste sa trateze acel conflict, conform unui articol al ABC News.

Cercetatorii au intervievat 373 de cupluri de patru ori intr-un interval de 16 ani. Ei au descoperit ca unele mariaje se indreptau spre sfarsit din cauza faptului ca partenerii nu reuseau sa se inteleaga asupra actiunilor lor.

De exemplu, unul dintre soti dorea sa rezolve conflictul, iar celalalt dorea sa il ignore. Studiul a fost publicat in revista "Journal of Marriage and Family". Iata alte concluzii la care au ajuns cercetatorii:

- Sotul, nu sotia, este cel care va folosi strategii de reconciliere, incercand sa rezolve conflictul existent.

- Sotia recurge, de obicei, la strategii distructive. Ea foloseste un ton prea ridicat in discutii si face rau, in acest fel, relatiei cu sotul.

- In timp, sotia este cea predispusa la schimbarea comportamentului, devenind mai constructiva in abordarea conflictelor. Sotul ramane, de obicei, neschimbat.

- In cazul in care amandoi doresc sa coopereze pentru a incheia un conflict, mariajul are sanse mari sa fie unul reusit.

"Cea mai importanta descoperire este aceea ca tiparul de comportament prezice longevitatea unui mariaj", a declarat Kira Birditt, autorul principal al studiului.

"Nu se poate ca doar o persoana sa foloseasca strategii constructive, sa incerce sa gaseasca solutii si sa dicute problemele cu calm. E nevoie ca ambii soti sa foloseasca aceasta strategie", a mai spus ea.

Au fost facute multe studii prin care se incerca sa se afle de ce esueaza casniciile. Unele s-au concentrat asupra unor cauze ca bolile, problemele financiare, infidelitatea si abuzul de medicamente. Insa cele multe studii au fost facute pe perioade scurte de timp, din ratiuni financiare.

Campioana de la Wimbledon, într-o situație neplăcută: ”S-a mutat cu pisica!”
Campioana de la Wimbledon, într-o situație neplăcută: ”S-a mutat cu pisica!”
Campioana en-titre de la Wimbledon, tenismena Marketa Vondrousova din Cehia, trece prin momente dificile în viața personală. După ce a atins apogeul carierei în iunie 2023, prin victoria de...
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
#casnicie, #mariaj, #divort, #conflict, #studiu, #Michigan, #Kira Birditt , #casnicie