Greseli grave pe care le faci in casnicie

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 09:17
4460 citiri
Greseli grave pe care le faci in casnicie
Foto: Fox News

Uneori, chiar si in cele mai fericite cupluri se fac greseli care sunt greu de reparat. Specialistii ne ofera cateva sfaturi care ne ajuta sa trecem peste aceste probleme pe care le intampinam.

Paula Szuchman si Jenny Anerson, autorii cartii "Spousonomics: Using Economics to Master Love, Marriage & Dirty Dishes", spun ca in casnicie pot fi aplicate multe principii valabile in economie, cei doi fiind specialisti in acest domeniu. Iata cateva dintre aceste sfaturi care pot fi urmate, conform Fox News:

Sarcinile din casa

Cel mai bine este ca partenerii dintr-o casnicie sa imparta in mod egal sarcinile care le revin in privinta ingrijirii casei. Acest lucru nu inseamna neaparat sa tii evidenta clara a ceea ce ai facut, insa poti sa te ocupi de lucrurile pe care stii sa le faci cel mai bine.

Sexul si momentul potrivit

Este normal sa nu mai ai aceeasi pofta de sex la fel ca atunci cand v-ati cunoscut prima data. Cel mai bine este ca partenerii sa asculte de propriul corp si sa nu isi propuna neaparat dinainte sa faca sex doar pentru ca trebuie.

Economistul George Loewenstein a elaborat o teorie care spune ca avem doua atitudini contrare: una prin care ne propunem sa facem sex pentru ca e sanatos pentru mariaj, iar cealalta-prin care ne propunem doar sa ne refacem dupa o zi grea, actionand in detrimentul placerii fizice.

Caderi si cresteri

In casnicie e ca in economie, caci exista caderi si cresteri. Ele sunt inevitabile si chiar sanatoase pentru relatia voastra. Perioadele de criza, la fel ca in economie, va vor ajuta sa inovati continuu sa aduceti relatia voastra pe o noua cale.

Mici schimbari importante

Micile schimbari sunt importante in casnicie. Incearca sa schimbi ceva in obiceiurile voastre pentru ca totul sa duca spre mai mult timp petrecut alaturi de cei dragi. Locul de munca si lipsa timpului sunt importante intr-o casnicie, caci ne pot rapi din timpul acordat copiilor. Incearca sa angajezi pe cineva care sa va ajute cu curatenia in casa sau sa gatesti doar in weekend pentru a castiga timp.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#sfaturi casnicie perfecta, #greseli casnicie , #casnicie