Mai e nevoie de romantism in casnicie?

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 10:24
1952 citiri
Mai e nevoie de romantism in casnicie?

Mai au nevoie cuplurile, dupa casatorie, de intalniri romantice si nopti fierbinti, daca de la binecunoscutul "Da" spus in fata lui Dumnezeu au trecut deja ani buni ? Raspunsul este identic: "Da".

Din pacate, cu toate sfaturile consilierilor de familie, putine perechi isi mai dau interesul pentru a mentine efervescenta relatiei maritale, mai ales daca prin casa mai zburda si unul sau mai multi copii, remarca The Times.

Cum ar trebui sa se desfasoare o asemenea seara romantica? La fel ca si primele intalniri (de care cei doi parteneri ar face bine sa isi aminteasca din cand in cand!) cu toata incarcatura emotionala si cu tot "arsenalul" specific folosit de un barbat si o femeie pentru a-l cuceri pe cel dorit.

O strangere de mana, un zambet cald, o privire directa in ochi, o conversatie linistita purtata in timpul unei cine la restaurant... Ce ii poate apropia mai mult pe doi soti care se "impiedica" unul de altul zilnic prin casa si printre necazuri, decat o imbratisare tandra pe ringul de dans?

Aceasta este, insa, doar teoria. Practic, cate cupluri procedeaza asa? Pretextele sunt dintre cele mai diferite. "Nu avem cu cine lasa copiii", "nu avem bani", "sunt prea obosit", "e meci", "trebuie sa spal rufele", "raman peste program la sedinta", sunt doar cateva dintre ele.

Si totusi, "cine poate spune cu mana pe inima ca are mai multe probleme decat ... presedintele Statelor Unite?", remarca jurnalistii britanici referindu-se la recenta escapada a lui Barack Obama, care a zburat pentru o noapte la New York pentru a-si duce sotia la un spectacol pe Broadway, in conditiile in care familia prezidentiala americana are deja aproape 16 ani "vechime".

Toate acestea fiind spuse, ar parea simplu si usor de facut. Dar nu este asa.

"O varianta ar fi ca sotia sa accepte sa 'urce' din nou pe tocuri iar sotul sa iti puna cravata de matase, iar dupa o cina la un restaurant faimos sa inchirieze o camera de hotel pentru o noapte plina de aventuri pasionale", propune Dr Petra Boynton, expert in sexologie.

In schimb, jurnalistul Dan Kieran propune o solutie mai comoda si totodata mai realista, cel putin pentru actuala conjunctura financiara.

"Iesiti cu intreaga familie la o pizzerie unde sa fie si locuri de joaca, distrati-va cu totii, obositi-i bine pe cei mici, luati cate ceva si pentru acasa, iar dupa ce ii adormiti pe copii deschideti o sticla de sampanie si imaginati-va ca sunteti singuri, intr-o camera de hotel...".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#relatie cuplu, #intalnire romantica, #relatii casnicie , #casnicie