Miracolele sucului de lamaie in uzul casnic

Duminica, 09 Februarie 2014, ora 09:31
8737 citiri
Miracolele sucului de lamaie in uzul casnic
Foto: Mixstuff

Orice gospodina stie cat de bun este sucul de lamaie pentru acrit o salata, o mancare, sau pentru asezonat un preparat de peste. Dar sucul de lamaie are utilizari incomparabil mai multe si mai practice, daca stii cand si unde sa-l folosesti.

Pentru ca sucul e bun nu numai la acrit. El rezolva multe probleme casnice cu care ne confrutam tot timpul si carora le cautam solutii sofisticate, adesea pe baza chimica, fara sa observam ca avem la indemana un produs natural - comenteaza portalul mixtuff.

Mirosul de pe blat

Blatul de lemn, pe care am curatat usturoi, ceapa, peste si alte alimente care lasa acolo un miros deloc placut, poate fi usor reimprospatat cu zeama de la o jumatate de lamaie. Este suficient sa frecam suprafata lemnoasa cu o laveta imbibata. Se lasa sa se usuce bine si, dupa ce s-a uscat blatul, se spala. Orice miros va disparea.

Dezinfectant

Sucul de lamaie are proprietati dezinfectante si antibacteriene. Ca urmare, la spalarea fructelor si legumelor cumparate din piata si suspecte cu privire la conditiile in care au fost depozitate, este cat se poate de indicat sa folosim un pulverizator si sa le stropim cu suc. Dupa uscare, se mai spala inca o data cu apa. Este o masura de protectie indeosbi daca aveti copii.

Cum pastram proaspata salata verde

Simplu. Dupa ce a fost spalata, salata se stropeste, cu suc de lamaie, se introduce in frigider si se asteapta ora cand vor sosi musafirii. Dupa cateva ore, salata va arata de parca acum a fost culeasa.

Improspatarea respiratiei

In acest domeniu, sucul de lamaie face minuni. Este suficient sa clatiti gura cateva momente, dupa care sucul poate fi baut de catre cei cu stomacul sanatos sau eliminat in cazul celor cu aciditate. Dar, atentie: sucul nu se tine multa vreme in gura, intrucat poate altera smaltul dintilor.

Odorizant

Lamaia este un foarte bun odorizant de interior, folosita astfel: se introduc in coaja lamaii cateva cuiosare si se lasa in dulap sau chiar intr-un colt discret din incapere. Timp de cateva zile in sir, veti simti o aroma discreta si placuta, cu iz exotic.

Curatarea vaselor in bucatarie

Lamaia curata perfect unele vase, indeosebi cele din aluminiu. Este suficient sa freci o jumatate de lamaie de cuprafata vasului si gata. Dar, atentie: lamaia nu-i detergent. Daca de vas s-au "prins" alimente arse, nu mai este nimic de facut.

Petele de pe confectii

Exista pete care nu cedeaza la chimicale, dar cedeaza la sucul de lamaie. Merita incercat. Sucul unei lamai intregi se introduce in masina de spalat si se executa un program normal. Pentru petele mari si persistente, se poate prepara un amestec din suc de lamaie si soda, in proprotie de 50% fiecare, cu care se freaca pata, inainte de a introduce tesatura in masina de spalat.

Curatare razatoarelor

De obicei, pe razatoarele din bucatarie, raman urme de la branzeturi, legume sau alte alimente rase. Dupa uscare, ele se elimina greu. Practic este ca, imediat ce a fost folosita razatoarea, suprafata ei sa fi spalata cu un amestec de zeama de lamaie si apa. Ramane curata.

Bai si chiuvete

Un amestec de suc de lamaie, cu apa si otet, in proportii egale, constituie solutia ideala pentru a lasa curata baia sau chiuveta dupa folosire. Exceptie face chiuveta de la bucatarie, pentru care, daca ati spalat ceva gras, nu exista alta solutie, decat detergentul de menaj.

Cosmetica

Sucul de lamaie constituie un mijloc deosebit de eficient pentru a mentine o piele fina si catifelata, putand chiar sa indeparteze cosurile. O singura conditie se pune: suprafata tamponata sa nu prezinte rani deschise. Pentru ele, sucul este iritant.

Insecte

Sucul de lamaie este un mijloc ideal pentru a indeparta insectele: paianjeni, furnici, purici si chiar gandaci. Ele nu se vor apropia de pielea tamponata cu suc, dar este posibila si indepartarea lor totala, prin aplicare de suc in fisurile din podea sau pereti, pe la colturi, pe praguri, pe marginea tamplariei metalice de la usi si ferestre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#solutii gospodaresti, #suc de lamaie dezinfectant, #suc de lamaie odorizant , #casnicie