Ce coafuri si culori se poarta in aceasta toamna (Video)

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 14:35
7013 citiri
Ce coafuri si culori se poarta in aceasta toamna (Video)
Foto: GETT\'S Salons

Este oficial sezonul buclelor. Le gasim in toate prezentarile marilor creatori de moda in diferite forme: bucle cu efect natural, cu o nota punk, ca in anii 70' foarte voluminoase si texturizate sau bucle mici si foarte definite (afro hair).

Se pune foarte mare accent si pe accesoriile de par, cu cat sunt mai mari si mai stralucitoare cu atat mai bine. Acestea au fost adoptate si de vedete pe covorul rosu.

Toamna aceasta coafurile retro sunt in trend, clasicele "cute"-retro waves, luand diferite forme in functie de vestimentatie si make up: disco waves sau foarte mici si foarte definite. Desi cutele retro au ramas in top, acum avem varianta mai soft optand pentru cute glossy prinse intr-un coc.

Slick hair ramane in trend si anul acesta si daca in anii trecuti parul trebuia sa fie perfect drept, anul acesta ne putem juca cu parul si putem face niste cute cu degetul. (finger waves).

Ca hairstyle de tranzitie vara-toamna sunt impletiturile. Sunt usor de facut si totusi par foarte complicate, asa ca te poti juca cu ele si le poti transforma intr-un coc sau le poti tapa un pic si desface pentru un look mai relaxat.

Pentru femeile foarte active avem o veste buna: bed head este din nou in trend - un fel de haos calculat. Se pot lua drept exemplu coafurile foarte voluminioase din anii 70'.

Ce culori trebuie sa alegem

Fiind toamna, culorile inspirate din natura nu vor iesi niciodata din trend, anul acesta insa se va pune accent pe culorile mai sterse. Rosu intens nu se va demoda niciodata, fiind asociat cu ideea de femeie foarte sexy. Pentru sezonul acesta insa culoarea vedeta va fi roscatul-ruginiu si culoarea dovleacului (pumkin) - o nuanta care scoate din anonimat, dar suficient de discreta in acelasi timp pentru persoanele conservatoare.

Balayage-ul ramane in trend, ca si alternativa mai subtila avem babylights (suvitele clasice) si daca in trecut se facea "face framing" prin tunsori, acum accentul se pune pe suvite in partea din fata.

Negru se poarta insa doar pe tunsori drepte si cu accente subtile mai deschise.

Un look care nu necesita ingrijire - radacini mai inchise la culoare decat restul parului - este ideal pentru acele momente cand vrei sa sari peste vizita la salon. Este potrivit atat parului blond, cat si altor nuante (balayage, rainbow hair etc.).

Desi blondul deschis de vara nu este chiar potrivit peisajului de toamna sunt cateva nuante de blond mai calde care pot imbina frumos culorile toamnei.

In aceasta toamna, se poarta nuantele neutre (lucru valabil si pentru blond). Ele imbina si tonuri calde si reci, fiind potrivite oricarui tip de piele.

Ce culori trebuie sa evitam

Desi nu ies complet din trend, culorile pastelate si combinatiile de culori foarte aprinse trebuie evitate in perioada rece. Avem insa o alternativa: putem folosi aceleasi nuante insa nu la fel de intense, ci putin sterse. De exemplu in loc sa folosim un roz fucsia pe un par blond vom opta pentru o nuanta de rose.

Ce coafuri sunt nepotrivite in acest sezon

Parul ras intr o parte este un mare Nu pentru acest sezon.

Bobul asimetric a fost inlocuit de bobul drept sau de lob (bobul lung pana la umeri).

Tunsorile foarte filate nu se mai potrivesc, chiar daca se apeleaza la ele din dorinta de a creea volum.

Nepotrivita este si tunsoarea scurta asimetrica - alternativa fiind o tunsoare in stil baietesc.

O idee buna ar fi renuntarea la extensiile de par. Parul lung s-a purtat si probbil se va purta mult timp de acum incolo, insa doar parul lung INGRIJIT. Extensiile, indiferent de calitatea lor, nu vor arata ca un par natural, de aceea este recomandat femeilor sa renunte la extensii daca isi doresc un look ingrijit. Extensiile (mesele) se recomanda doar in anumite situatii- cand o coafura necesita mai mult par decat are clienta.

Ce coafuri se potrivesc in functie de forma fetei

Fata ovala este considerata fata perfecta si i se potriveste orice tip de coafura.

Pentru cea rotunda se recomanda bobul scurt, parul egal pe ambele parti si nu il prinde in coada de cal.

Pentru forma patrata este buna orice coafura care implica parul scurt. Va accentua forma patrata a chipului.

Fata in forma de inima: coafurile cu breton si cele care iti accentueaza partea superioara a fetei, dar si parul prins intr-o parte.

Coafurile cu prea mult volum, dar si parul tuns excesiv de scurt sunt bune pentru fata in forma de diamant.

Tunsorile scurte si bretonul pe intreg nivelul fruntii se recomanda pentru fata in forma de triunghi.

Alina Ilie- stilist GETT'S Salons

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Coafuri si culori pentru toamna, #coafuri toamna , #coafuri