Cele mai potrivite coafuri pentru 40 si 50 de ani (Galerie foto)

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 13:56
129060 citiri
Cele mai potrivite coafuri pentru 40 si 50 de ani (Galerie foto)
Foto: Taylor Hill/WireImage

Odata cu inaintarea in varsta se spune ca nu iti mai poti permite orice fel de tunsoare sau coafura. Ei bine, iata ca tendintele in materie de hair styling vin sa contrazica aceasta regula, oferind alternative sofisticate, elegante si naturale, potrivite pentru femeile de 40 si 50 de ani.

Allure ofera cateva sugestii de coafuri si tunsori diferite, potrivite femeilor de 40 si 50 de ani.

Coafuri pentru femeile de 40 de ani

Tunsoarea scurta

Pentru a-ti evidentia sex appealul, dar si naturaletea si increderea in tine, tunsoarea scurta este cea mai potrivita. Secretul unei astfel de coafuri este sa nu o supraincarci cu diverse produse de styling. Poti folosi cel mult un ser cu o textura naturala, care sa te ajute sa iti aranjezi parul pentru ocaziile speciale.

Tine minte, insa, ca tunsoarea scurta nu este pentru oricine, aceasta accentuand orice imperfectiune a fetei. Apoi, gandeste-te la textura parului tau si nu opta pentru tunsoarea scurta daca te situezi la extreme: fie ai parul prea aspru si cret, fie este prea fin si subtire.

Bob stratificat

Iata o coafura destinata femeilor care vor un look sic, dar fara a acorda prea mult timp intretinerii parului. Un atu al acestei coafuri este acela ca se potriveste aproape oricarei texturi a parului si forma a fetei, mai ales celor cu chipuri mici si unghiulare. In schimb, persoanele cu fata rotunda ar trebui sa opteze pentru un bob ceva mai lung.

Bob lung, cu breton

Michelle Obama este cea care a reintrodus in forta bobul lung, cu breton. O coafura care arata profesional si in trend, din care nu trebuie sa lipseasca bretonul rotunjit usor, nu taiat drept. Pentru o definire mai frumoasa a suvitelor, poti folosi pe parul umed o spuma sau o crema profesionala.

O tunsoare medie, pana la umar

Tunsoarea clasica, intotdeauna la moda, nu putea lipsi din lista tunsorilor recomandate femeilor de 40 de ani. Este usor de mentinut si coafat, jongland cu diverse ipostaze, de la coada de cal pana la bucle frumoase, potrivite unui eveniment mai special.

Lung si drept

Mult timp, Jennifer Aniston a fost considerata vedeta cu cel mai frumos par de la Hollywood. Si cand te gandesti ca tunsoarea si coafura ei nu erau deloc unele spectaculoase. Cu toate astea, iata ca un par lung si drept poate face diferenta intr-un sens pozitiv.

Si aici stratificarea este cheia, franjurile din fata si parul ceva mai lung in spate, taiat drept, fiind secretele acestei coafuri. Daca ai parul prea subtire si rar, ar trebui sa optezi pentru o alta varianta.

Bucle lungi

Cum noile tendinte in materie de hair styling nu mai ingradesc creativitatea si libertatea de exprimare a femeii, indiferent de varsta, iata ca si buclele lungi pot fi potrivite acestei varste. Forma si tunsoarea iti vor defini trasaturile, fluiditatea suvitelor fiind foarte importanta. Specialistii recomanda folosirea unui balsam pentru intretinerea varfurilor.

Coafuri pentru femeile de 50 de ani

Scurt si ravasit

Iata o tunsoare cu totul imprevizibila, care se potriveste tuturor texturilor de par, dar nu si tuturor trasaturilor. Asadar, tine minte ca aceasta coafura va atrage atentia asupra ochilor, nasului, urechilor si gurii tale, asa ca opteaza pentru ea doar daca esti foarte multumita de proportia chipului tai. Daca adaugi un breton franjurat, intr-o parte, vei obtine o coafura cu atat mai interesanta.

Bob clasic

Un bob clasic, in forma de A, este potrivit femeilor de 50 de ani care isi doresc o coafura naturala, dar eleganta in acelasi timp. Daca ai parul fin sau subtire, aceasta tunsoare iti va oferi volum, in vreme ce parul gros si rebel nu se preteaza taieturilor si formei bobului clasic.

Pentru un rezultat sofisticat, linia parului trebuie sa se termine chiar la barbie. Daca ai trasaturi ceva mai unghiulare si vrei sa le imblanzesti din tunsoare, poti opta tot pentru bob clasic, dar cu o linie a parului ceva mai lunga de barbie.

Bob lung - Lob

Bobul ceva mai lung este potrivit multor texturi de par, in afara celui foarte fin. Poti opta si pentru onduleuri, iar daca parul ti s-a rarit pe mijloc, schimba cararea intr-o parte.

Parul lung, stilat

Daca ai parul sanatos si frumos, atunci nu te feri nici de aceasta coafura. Este o tunsoare corect executata, bine definita, care arata sofisticat. Daca ai parul de lungime medie si ceva mai fin, roaga-ti stilistul sa delimiteze din foarfeca suvitele de la clavicula in jos. Opteaza pentru suvitele tunse in trepte in jurul fetei, pentru a crea volum, parul de la spate fiind taiat drept.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#tunsoare potrivita 40 de ani, #tunsoare potrivita 50 de ani, #coafuri potrivite 40 de ani, #coafuri potrivite 50 de ani, #coafuri femei varsta mijlocie, #coafuri femei mature sfaturi , #coafuri
Comentarii