Cum porti parul scurt, in functie de forma fetei (Galerie foto)

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 12:18
82173 citiri
Cum porti parul scurt, in functie de forma fetei (Galerie foto)

Nu este nevoie sa ai puteri speciale pentru a-ti da seama ca in ultima vreme se poarta tunsorile mai scurte, si nu doar vara, ci si in anotimpul mai friguros, caci exista o multime de accesorii care sa tina de cald, chiar daca podoaba capilara este mai putina.

Conteaza foarte mult ce coafura alegi, caci nu toate ti se vor potrivi formei capului si fetei. Elle a cerut ajutorul unor adevarati profesionisti, Ted Gibson si Adam Campbell, care au grija de parul unor vedete precum Anne Hathaway, Kate Hudson sau Scarlett Johanson. Iata ce sfaturi dau ei:

Maxilar proeminent: pentru Brooklyn Decker, Gibson a ales un bob fin, lasat putin mai lung in fata, si cu straturi. Parul din fata este putin mai jos de maxilar, astfel incat sa nu atraga privirea asupra acelei zone a fetei.

Maxilar "patratos": daca preferi sa porti parul drept, precum Jennifer Aniston, este bine sa aiba carare, dar nu chiar pe mijloc, astfel incat sa creeze putina asimetrie si din nou sa ia privirea de la maxilar.

Frunte inalta: Rihanna si-a ales un pixie grozav, care ii micsoreaza barbia si ii pune in evidenta pometii. Bretonul merge bine cu acest tip de fata, dar este bine sa nu fie taiat drept, ci asa cum il poarta cantareata, mai lung intr-o parte.

Fata in forma de inima: daca ai o barbie mai ascutita, nu este bine sa iti tai parul extrem de scurt, sub nicio forma mai sus de barbie. Poate vrei sa iei si exemplul lui Reese Witherspoon si sa adaugi un breton.

Fata rotunda: femeile cu fata rotunda ar trebui sa integreze trepte in tunsoarea lor scurta. Pixie-ul lui Gennifer Goodwin merge de minune pentru ca schimba forma fetei. In loc sa fie scurt si egal, parul ei este mai inalt in crestet si mai scurt in parti, ceea ce face ca chipul sa para mai prelung.

Este si un stil foarte versatil, spune Campbell, caci poate fi purtat zburlit sau cuminte, asezat, cu breton sau fara, sau chiar cu carare.

Fata rotunda: potrivit lui Gibson, tunsorile inegale, in trepte, scurte, sunt cele mai potrivite pentru fetele rotunde, pentru ca echilibreaza chipul, proportiile, si dau "sare si piper". Nu confunda parul drept cu cel lipit de cap. El trebuie sa aiba in continuare volum, mai ales in crestet si in zona urechilor.

Fata lunga: Daca ai o fata lunguiata, subtire, Gibson spune ca este bine sa porti parul ori putin mai sus ori mai jos de barbie. In plus, poti sa adaugi putina latime fetei printr-o suvita laterala adaugata pe frunte, un fel de breton dat peste ureche. Bretonul mai lung in lateral iti mareste fata, lucru bun in cazul femeilor cu chipul prea lung.

Gat lung: vrei sa-ti pui in evidenta gatul lung, subtire si zvelt? Alege un pixie, dar pentru echilibru incearca unul mai lung, asa cum o face Anne Hathaway. Boburile care sunt taiate mai scurt de barbie pot sa arate ciudat cu un gat lung. In crestet parul este lasat drept si asezat, pentru a se pune in evidenta ochii.

Si Emily Blunt are aceeasi structura, dar spre deosebire de Anne, ea opteaza pentru un look natural, imbodobit de bucle ce camufleaza gatul si cad frumos pe umeri.

Pometi inalti: daca ai trasaturi precum Victoria Beckham, considera-te norocoasa, caci multe modele si lungimi ti se vor potrivi. Bobul asimetric este foarte apreciat de Campbell, scotand in evidenta structura osoasa perfecta.

Fata ovala: la fel ca si pometii inalti, ravniti de toata lumea, o fata mica si ovala, asa ca a lui Halle Berry, este dorita de orice femeie. Alege un pixie foarte scurt, pe care il poti si "ridica" si oferi volum.

Chiar daca esti binecuvantata cu o asemenea figura, nu inseamna neaparat ca trebuie sa alegi tunsori extrem de scurte, care sa iti lase chipul dezvelit. Pixie-urile scurte au nevoie de aranjare la fiecare 4-6 saptamani, asa ca daca nu ai bani sa treci atat de des pe la salon, alege o varianta mai lunga, precum aceea a Siennei Miller.

Orice forma de fata, personalitate indrazneata: bobul drept si bretonul asemenea pot fi purtate doar de o personalitate puternica, precum cea a lui Nicki Minaj, Lady Gaga sau Katy Perry. Lor le sta foarte bine si asemeni iti va veni si tie daca ai tarie de caracter si incredere in tine.

Indrazneala: acest stil este indicat Cleopatrelor moderne, putand fi purtat atat usor ondulat, cat si drept. Este o tunsoare amuzanta, care subtiaza fata si denota un caracter puternic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#coafuri par scurt, #par scurt forma fata, #par forma fata coafura, #par forma sfaturi , #coafuri