Vrei o schimbare de look? Iata ce se poarta anul acesta in materie de coafura sau nuante de par Interviu

Luni, 07 Martie 2016, ora 07:48
25194 citiri
Vrei o schimbare de look? Iata ce se poarta anul acesta in materie de coafura sau nuante de par Interviu
Foto: Academia de Presa Mondena

Cand o femeie isi doreste o schimbare de look petrece mult timp in cautarea solutiei perfecte. Anul 2016 este anul in care femeile trebuie sa indrazneasca mai mult in privinta coafurii, sustine hairtylistul Cristi Pascu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Cristi Pascu explica ce se poarta anul acesta in materie de tunsoare, dar si nuante de par.

Specialistul are cateva sfaturi si pentru barbatii care vor sa fie mereu la moda, dar si pentru cei care vor sa se vopseasca.

Ce se poarta in 2016 in materie de tunsori pentru femei?

Am trecut intr-un an ce le propune femeilor sa fie individuale, sa fie unice. Drept urmare, totul se bazeaza pe accesorii, pe impletituri scolaresti, bentite, coronite, flori sau adaosuri de par.

Un alt indemn al stilistilor este ca femeile sa se joace cu bretonul sau cu mese. Daca pana acum cativa ani multe persoane aveau o reticenta in a folosi parul fals, iata ca acesta a devenit un accesoriu imperios necesar, intocmai ca rochia scurta neagra pe care orice femeie trebuie sa o aiba in garderoba.

In materie de coafuri se poarta cocurile rasucite, nodul facut in spate sau esarfele innodate. Pentru doamnele care vor sa iasa in evidenta in acest an le adresez un indemn: individualizati-va.

La ce capitol trebuie sa fie mai curajoase femeile?

In primul rand, trebuie sa indrazneasca mai mult atunci cand vine vorba de tunsori. Tematica acestui an e indemnul de a face orice pentru a iesi din anonimat. Indiferent de varsta, doamnele si domnisoarele trebuie sa aiba mai mult curaj sa experimenteze. Merita incercat oice trend, de la tunsori geometrice pana la clasicul bob lung si filat, atat de popular in randul celebritatilor de la Hollywood.

Ce tip de coafuri nu se mai poarta?

Anul acesta, nu mai este in trend parul drept, lins si impecabil. Daca parul este drept natural sau asa se aranjeaza singur, atunci se poate interveni la capitolul culori. Aici, oferta este nelimitata si se poate jongla cu diverse combinatii.

Anul 2016 este al doamnelor care iubesc naturaletea. Tendinta pietei este aceea de a vopsi parul in patru nuante apropiate: saten inchis, ciocolatiu, cafea cu lapte si bej inchis. E un secret aici: parul da impresia de foarte mult volum chiar daca, in realitate, el este fin si drept.

Raman in trend celebra coada de cal sau bobul?

Coada de cal se poarta in continuare, insa nu coada clasica, ci diverse variante. Tinand cont ca, in 2016, stilistii isi sfatuiesc clientele sa-si innoade parul in diverse combinatii, se poarta si coada de cal, dar usor accesorizata cu elemente metalice sau bucati de tulle. Se poarta si bobul franjurat si usor ondulat, fie tuns pana la urechi sau pana la umeri, dar neaparat sa fie usor neglijent.

Ce este recomandat pentru parul scurt?

Tunsorile undercut si tunsorile pixie sunt in continuare cerute de persoanele care prefera parul scurt.

De cate ori isi schimba o femeie coafura intr-o viata

In materie de nuante ce se poarta?

Aramiul este una dintre culorile hot ale sezonului, de la un aramiu inchis pana la un blond aramiu, irlandez sau chiar nuantele de blond tabac, bej-aramiu. Invariabil, avand culori mai sofisticate, ne incadram in tendinta anului 2016: fii unica!

Ce nuante nu mai sunt potrivite pentru acest an?

Clasicul rosu este mai mult decat depasit. Poate fi folosit doar in nuanta neon.

Vorbeati mai devreme despre mese. Cat de recomandate sunt?

Mesele sunt acceptate in general pentru diverse evenimente. Recomandarea mea e sa se foloseasca mesele clip-on, care dau volum parului fara sa dauneze. Doamnele trebuie stie ca, folosite in mod frecvent, extensiile pot distruge parul.

Care este cea mai mare greseala pe care o fac femeile in privinta parului?

Schimbari bruste ale culorii, practic trecerea de la o extrema la alta. Unele cliente vin cu parul negru si vor sa plece blonde doua-trei ore mai tarziu. Nu constientizeaza ca o astfel de schimbare nu are cum sa le faca bine nici din punct de vedere al sanatatii firului de par, nici estetic. Insa, din fericire, acest gen de cliente reprezinta un procentaj mic.

Cum sta treaba in cazul barbatilor? Ce tip de tunsori se poarta?

Undercut-ul este tunsoarea vedeta a acestui an, adica combinarea tunsorii scurte pe o zona cu parul lasat mai lung intr-o alta zona a capului. Justin Bieber si David Beckham sunt doar doua exemple de vedete masculine care au adoptat aceasta tunsoare undercut.

Si barbatii se incadreaza in tendinta de individualizare a acestui an. La barbati, regulile sunt insa mai stricte si posibilitatile sunt mult mai imitate.

Care este cea mai mare greseala pe care o fac barbatii in privinta parului?

In general, domnii aleg un sampon nepotrivit, sunt foarte comozi, se spala cu ce apuca si apoi au o serie de probleme. Ideal ar fi sa ceara o recomandare stilistului dupa ce se face o analiza a firului de par si a scalpului.

Multi barbati apeleaza din ce in ce mai mult la parul vopsit. Unora le iese, altora nu. Pe ce trebuie sa puna accentul barbatii in varsta care vor sa se vopseasca?

Este foarte important produsul pe care il aleg, lucru care se reflecta in look-ul lor. Unii evita saloanele de coafura si prefera sa-i vopseasca sotia acasa. Gresit! Se va vedea cu ochiul liber ca au parul vopsit si stim cu totii ca domnii isi doresc exact contrariul.

Dar cei tineri si indrazneti ce pot face in acest an?

Tinand cont ca este la mare moda undercut-ul, avem variante de a merge pana la taieturi, desene si dungi in cap pana la cruci intoarse si culori extravagante precum bleu, mov sau gri. Parul sa fie saten si suvitele blonde.

Ce ne puteti spune despre barba. Mai este la moda in acest an?

Barba este in continuare la moda, insa aceasta tendinta este in vizibila scadere. Nu mai este un "must have" sa ai barba. Aceasta este un accesoriu ce trebuie intretinut, iar barbatii sunt destul de neglijenti si incomozi cu ideea de a sta tot timpul sa o aranjeze. Va supravietui acea barba de doua-trei zile, care da un aspect de tanar si nelinistit unui barbat.

Cristi Pascu este unul din cei mai experimentati hairstylisti din Romania, initiatorul concursului Cel mai bun hair-stylist din Romania si al Academiei de Coafura ce ii poarta numele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Cristi Pascu hairstylist, #coafuri 2016, #Cristi Pascu coafuri, #culori par 2016 , #coafuri