Benzi desenate educative, impotriva violentei verbale - descarca e-book gratuit

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 16:41
13878 citiri
Benzi desenate educative, impotriva violentei verbale - descarca e-book gratuit
Foto cuvinteledor ro

Invata sa gestionezi violenta verbala si efectele ei cu ajutorul unei carti electronice gratuite cu benzi desenate, lansata de Romtelecom, luni, in cadrul campaniei Cuvintele dor, nu-i asa?.

Descarca ghidul inteligent pentru copii, tineri si adulti, pentru a descoperi cum poti iesi dintr-o multime de situatii neplacute evitand violenta verbala sau contracarand efectele ei.

Intitulata "Ghid inteligent de descurajare a violentei verbale, cu idei inteligente", cartea electronica gratuita prezinta 6 cazuri care descriu unele dintre cele mai frecvente situatii legate de violenta verbala, iar in final ofera solutii propuse de specialistii implicati in aceasta campanie, psihologi si experti in comunicare.

"Am gandit acest e-book ca pe un instrument la indemana oricui, nesofisticat, usor de accesat oricand si realizat intr-o maniera prietenoasa.

Am ales sa folosim benzi desenate pentru a exemplifica cateva cazuri de violenta si solutii de reactie, pentru ca transmit mai usor si mai plastic toate aceste mesaje.

Atelier de vorbe iscusite: Zeci de parinti, antrenati sa-si inteleaga mai bine copiii

Se vor regasi multi tineri in aceste cazuri, iar daca aceasta lectura le va atrage atentia si ii va face sa constientizeze niste lucruri, avem un castig urias si un pas inainte. O prima idee buna insamantata atrage altele bune si tot asa", spune Cristina Popescu, Director Comunicare Romtelecom.

Tot in cadrul acestei campanii, au avut loc si doua ateliere gratuite, unul dedicat tinerilor si unul dedicat parintilor, in care s-a discutat deschis despre violenta verbala si consecintele adeseori grave ale acesteia, printre care se numara si violenta fizica.

Violenta verbala la varsta scolara - solutii pentru parinti si copii

Cele doua ateliere au beneficiat de prezenta specialistilor implicati in campanie, care le-au oferit, atat tinerilor, cat si adultilor participanti, exemple concrete si vizuale de situatii de violenta, dezbatand cele mai fine mecanisme ale acesteia, dar si modalitati de gestionare general valabile.

Inregistrari de la atelierul dedicat parintilor, din data de 3 decembrie, vor fi disponibile in curand pe site-ul proiectului, cuvinteledor.ro.

Tu ti-ai recunoaste copilul dupa vocabular? - studiu de caz

"Una dintre concluziile mele, in urma implicarii in acest proiect, mai ales dupa atelierul cu parintii, este ca acestia au foarte multa nevoie de astfel de initiative.

Parintii se simt neputinciosi in incercarea de a-si educa copiii. Rolul lor este perturbat, si chiar "confiscat" cu autoritate de mass-media, devenindu-le tot mai greu sa limiteze interactiunea copilului cu instrumentele de comunicare moderne (televizor, calculator, mobil), si, mai ales, sa selecteze ce este mai potrivit in dezvoltarea copiilor lor din continutul pe care il ofera aceste canale.

Violenta in scoli - cazuri reale si solutii concrete pentru parinti si copii

Un lucru interesant a fost prezenta tatilor la atelier, ceea ce imi confirma ca acestia sunt tot mai implicati in educarea copiilor.

Am incredere ca toate aceste eforturi, cum este si campania Romtelecom, nu vor ramane fara ecou pe termen lung", a declarat psihologul Silviu Ionita.

Frica si ura nu ii permit unui copil sa se dezvolte

Pe langa benzile desenate, un alt canal inedit de comunicare folosit in proiect este reprezentat de imnul campaniei, realizat de Sector 7 si Krem.

Violenta verbala, un flagel care lasa urme in sufletele copiilor nostri

Afla mai multe despre violenta verbala si cum poate ea sa-ti afecteze copilul.

Citeste sfaturile psihologilor si invata din experientele impartasite de cititori.

Contribuie si tu cu propria ta poveste, pune intrebari si primeste raspunsuri specializate, la adresa de mail cuvinteledor@ziare.com.

Campanie este sustinuta de Romtelecom si Asociatia Telefonul Copilului.

Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial cuvinteledor.ro.

V.D.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#ebook cuvintele dor, #ebook violenta verbala, #carte electronica violenta verbala, #benzi desenate educative , #copii