Ziare.com

Ce trebuie sa stie parintii copiilor cu autism si ADHD despre jocurile video

de Iarina Dumitrescu
Sambata, 03 August 2013, ora 23:18

   

Ce trebuie sa stie parintii copiilor cu autism si ADHD despre jocurile video
Parintii baietilor cu autism sau cu ADHD ar trebui sa fie extrem de precauti in ceea ce priveste folosirea jocurilor video de catre copiii lor.

Un studiu realizat de specialistii in pediatrie, citat de Boston.com, a scos la iveala ca baietii cu ADHD sau autism sunt predispusi sa devina dependenti de jocurile video.

Copiii de sex masculin diagnosticati cu tulburari de deficit de atentie sunt mai predispusi la dependenta de jocurile video din cauza ca acestea reusesc sa le distraga atentia de la activitatea scolara si de la interactiunile sociale, pe langa faptul ca nu le solicita efort fizic.

Capacitatea lor de concentrare, atentia, abilitatea de a negocia sau de a lupta pentru recompense sunt afectate prin natura tulburarii de care sufera, iar folosirea excesiva a jocurilor video nu face decat sa le ingreuneze terapia.

In plus, baietii cu ADHD si autism sunt in mai mare masura pasionati de jocurile in retea, in care trebuie sa indeplineasca un anumit rol. Este putin probabil sa vezi un copil cu deficit de atentie pasionat de jocurile cu impuscaturi.

Cercetarea a scos la iveala si ca baietii cu ADHD si autism care au o consola sau un play station in camera sunt de trei ori mai numerosi decat cei care nu au fost diagnosticati cu tulburarea. Expertii pun asta pe seama faptului ca vor sa se joace constant si se intreaba daca nu cumva parintii permit aceasta situatie pentru a le putea stapani deviatiile comportamentale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3461 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor