Cea mai usoara bicicleta din lume, construita de doi romani in Londra

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 08:00
5991 citiri
Cea mai usoara bicicleta din lume, construita de doi romani in Londra
Foto: istockphoto

Petre Craciun si Ligia Stan sunt doi tineri romani stabiliti in Londra. Acestia si-au propus sa faca cea mai usoara bicicleta din lume, numita Hummingbird Bike. Si au reusit! Ideea inventarii unui biciclete care cantareste cat doua pisici le-a venit celor doi cand inca stateau in Bucuresti.

Acestia au oferit un interviu pentru metropotam.ro, unde au povestit despre felul in care a decurs brainstorming-ul, pasiunea pentru biciclete, primele biciclete pentru copii pe care le-au avut si multe altele, dar in special ideea lor revolutionara care ar putea sa ii transforme in milionari.

Hummingbird a aparut din incercarea lui Petre de a o face pe Ligia pasionata de ciclism. El era deja prins, inca de mic, atunci cand ar fi pedalat intreaga zi biciclete pentru copii. Cei doi stateau in Bucuresti intr-o garsoniera foarte mica, iar singura optiune era o bicicleta pliabila. Doar ca toate de pe piata erau fie prea scumpe, fie prea grele. Iar astea le-a dat de gandit:

"Era o nevoie pe piata pe care nimeni nu pare sa o 'atace', astfel ca am inceput sa lucram la design-ul unei biciclete pliabile ultralight, de 6,5 kilograme. Tot procesul de research a durat aproape de la fel de mult ca si constructia bicicletei Hummingbird", a povestit Petre pentru sursa mai sus mentionata.

Amandoi sunt de parere ca proiectul nu ar fi avut succes in Romania, dintr-un motiv simplu: fibra de carton este un material scump, care dicteaza pretul bicicletei. In Londra, Hummingbird se poate adresa chiar si celor din patura mijlocie. In Romania, doar cei mai bogati romani si-ar fi permis o astfel de achizitie.

Atunci cand sunt intrebati despre schimbarea pe care bicicleta lor o va aduce, cei doi sunt convinsi ca au dat lovitura: "Speram ca oamenii sa adopte mai mult ideea de ciclism. Am gandit Hummingbird ca pe o umbrela. E ceva ce iei cu tine, te ajuta de-a lungul zilei, dar nu o simti ca pe o povara. Similar, bicicleta Hummingbird este atat de usoara incat nu simti ca este o problema sa o cari cu tine peste tot. Nu iti este frica sa o legi de un gard in fata unui restaurant, ci o iei cu tine pentru ca se pliaza, e compacta si nu deranjeaza pe nimeni", au spus acestia.

Urmatoarea idee a celor doi romani? Sa construiasca o bicicleta si mai usoara, de 4 - 5 kilograme.

Pasiunea incepe inca de la o varsta frageda. Tocmai de aceea Noriel iti propune o gama variata de biciclete pentru copii, foarte interesante, la preturi accesibile, care se pot plia. Si, cine stie, poate peste cativa ani cel mic va deveni cunoscut in intreaga lume pentru ideea avuta, asemenea celor de mai sus. Nu se stie niciodata.

VIDEO cu cea mai usoara bicicleta din lumea, construita de doi romani:

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#biciclete pentru copii, #Noriel biciclete copii , #copii