Cei mai multi copii se vor naste din parinti necasatoriti - Vezi in ce tara

Joi, 11 Iulie 2013, ora 23:56
4935 citiri
Cei mai multi copii se vor naste din parinti necasatoriti - Vezi in ce tara
Foto: babynamezone.net

Majoritatea bebelusilor din Marea Britania se vor naste in afara casatoriei in urmatorii trei ani, din cauza unui declin al mariajului, au anuntat reprezentantii Oficiului National de Statistica din aceasta tara.

Proportia copiilor nascuti din mame necasatorite a atins un nivel record anul trecut, de 47,4%, potrivit datelor institutiei. Numarul acestora a crescut de la 25% in 1988 si de la numai 11% in 1979, arata The Telegraph.

Jumatate dintre copiii nascuti in Marea Britanie vin pe lume in afara casatoriei

Daca tendintele se mentin in acelasi registru, cei mai multi copii se vor naste din parinti necasatoriti pana in 2016. Specialistii britanici avertizeaza ca fenomenul declinului casatoriilor va duce la si mai multe destramari de familii, dar si la deteriorarea perspectivelor celor mici.

Tim Loughton, fostul ministrul al Familie, a propus Guvernului britanic sa ii scuteasca de taxe pe cei care se casatoresc, pentru ca stopa acest declin. "Daca doi oameni sunt pregatiti sa isi declare dragostea public, in fata prietenilor si a familiei, au mai multe sanse sa ramana impreuna. Fara casatorie, oamenii au tendinta sa inceapa si sa termine relatii foarte usor", a declarat acesta.

Divortul este moda - adevarul despre barbati si casatorie

"In familiile care se despart, copii au rezultate mai slabe la scoala, risca mai mult sa sufere de afectiuni psihice si sa devina dependenti de stupefiante sau alcool. Guvernul trebuie sa trimita un mesaj foarte clar ca sprijina mariajul. Din acest motiv scutirile de taxe sunt foarte importante", a adaugat Loughton.

De asemenea, premierul britanic David Cameron intentioneaza sa introduca, pana la sfarsitul lui 2013, o lege care sa-i scuteasca pe insuratei de taxe, in limita a 150 de lire sterline. Anul trecut, un numar de peste 346.000 de bebelusi s-au nascut din parinti necasatoriti in Marea Britanie, adica 47,5%.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
NWO: 1 - Restul lumii: 0