Ziare.com

Cum il convingi pe cel mic sa faca sport?

de Livia Stroie
Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 10:42

   

Cum il convingi pe cel mic sa faca sport?
Daca adultii merg la sala si ridica greutati, pentru copii activitatea fizica se poate rezuma uneori la jocul cu mingea sau leapsa cu prietenii. Iar faptul ca joaca lor nu pare un sport "serios" nu inseamna ca nu ajuta.

Copiii care fac sport (joaca din cand in cand fotbal, baschet, merg pe bicicleta sau fac orice alta activitate dinamica) sunt mai puternici, au un corp bine dezvoltat, au risc scazut de a face diabet de tip 2 si pot face fata mai bine provocarilor, si din punct de vedere fizic si din punct de vedere emotional, scriu cei de la KidsHealth.org.

De cele mai multe ori, e complicat insa sa-l smulgi pe cel mic din fata televizorului sau computerului. De aceea, e bine ca el sa fie obisnuit cu activitatile fizice de mic si sa le considere distractive.

Nu trebuie in niciun fel fortat sa faca un sport care nu ii place. El trebuie sa cunoasca diverse tipuri de sporturi (fotbal, tenis, inot, karate, patinaj sau altele) si trebuie sa aleaga ceva ce ii place mai mult.

Cel mai bine este ca activitatile fizice sa fie facute impreuna, in familie, pentru ca cei mici sa le considere normale. Puteti merge cu familia in excursii la munte, in parc, sau va puteti juca impreuna. Familiile care fac miscare impreuna sunt mai sanatoase si au relatii mai apropiate, arata Ehow.com.

Indiferent cat de incarcat iti este programul, e bine sa incluzi zilnic si activitati fizice, pentru a oferi un exemplu celui mic.

Citeste mai multe despre sport copii activitati fizice copii
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 990 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor