Cum iti pregatesti in liniste si pace copilul pentru scoala, dimineata

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 10:53
2908 citiri
Cum iti pregatesti in liniste si pace copilul pentru scoala, dimineata

Scoala a inceput de ceva vreme si diminetile agitate, in care trebuie sa-ti trezesti copilul, sa ii dai mancare, sa-l piepteni, sa-l imbraci, sa-l convingi ca nu e timp de joaca si multe alte lucruri... ei bine, au revenit si ele.

Nu este, insa, chiar atat de greu pe cat crezi sa ajungi la scoala cu un copil zambitor si nu imbufnat sau in pragul unei crize de isterie si apoi la serviciu calma, la randul tau. Iata ce poti face in acest sens, conform Woman's Day:

Canta

Oricat de ciudat ar parea, este bine sa incerci sa canti dimineata. Asta te face sa nu fii morocanoasa si sa instaurezi in casa o atmosfera relaxanta, vesela. Nu te lasa descurajata de rasetele audientei, mai bine sa se amuze decat sa se enerveze din diverse pricine.

Spune "nu" doar atunci cand conteaza

Copilul tau nu are un simt al modei atat de dezvoltat pe cat ti-ai dori sau este prea avangardist pentru gusturile tale, asa ca se hotaraste sa poarte pantaloni verzi neon, tricou rosu si sosete portocalii? In loc sa te certi cu el o ora in incercarea de a-l face sa se razgandeasca, lasa-l sa mearga la scoala cum vrea el, dupa ce iti spui opinia. Poate asa va intelege ca uneori este bine sa asculte de sfaturile tale.

Organizeaza-te de cu seara

Fa de cu seara ghiozdanul, pachetelul cu mancare si aranjeaza hainele pe care urmeaza sa le poarte cel mic, dar si pe ale tale. Astfel, veti castiga timp pretios dimineata si veti avea seara toate certurile care altfel ar avea loc dimineata.

Fa-ti un program precis

Nu iti spune nimeni sa faci o numaratoare inversa ca la NASA, dar incearca pe cat posibil sa iti programezi 10-15 minute pentru fiecare activitate pe care o ai de indeplinit dimineata, astfel incat sa stii exact ora la care trebuie sa dai trezirea, astfel incat timpul sa fie suficient.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#copil pregatire scoala, #copil program dimineata, #copil pregatire dimineata sfaturi, #pregatire copil scoala , #copii