Cum sa ai un copil cat mai destept

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 12:13
7538 citiri
Cum sa ai un copil cat mai destept

Copiii se nasc cu anumite abilitati, dar mintea lor este modelata si de parinti, acestia ajutandu-i sa-si imbunatateasca daca pot capacitatile mintale.

Iata cum poti face asa ceva pentru micutul tau, potrivit Healthy Living:

"Jocurile mintii"

Fie ca este vorba de cuvinte incrucisate, ghicitori, criptograme sau sah, aceste jocuri ii vor dezvolta copilului abilitatile mintale si il vor ajuta pe viitor sa ia decizii mai usor, sa accepte provocari si sa iasa din situatii dificile.

Dezvolta-i abilitatile muzicale

Desi sunt dovezi clare ca inteligenta este mostenita genetic, exista anumite activitati care o cresc si fac bine mintii. Una dintre acestea este muzica.

Poate ca primele lectii ale copilului vor fi obositoare pentru tine si sunetele pe care le va scoate nu vor fi nici pe departe cele ale unui mic Mozart, dar, in timp, munca va da rezultate si el iti va fi recunoscator mai tarziu in viata.

Alaptatul la san

Laptele de mama este foarte bun pentru creier. Previne si infectiile si reprezinta complexul nutritiv perfect pentru bebelusi. In plus, cercetarile au aratat ca ii face mai inteligenti si mai sanatosi. Ce care primesc acest deliciu timp de 9 luni vor deveni adulti cu mai multe sanse de a avea un intelect ridicat.

Sportul

Studiile de la Universitatea din Illinois arata ca exista o legatura stransa intre practicarea cu succes a unui sport si rezultatele intelectuale bune. 81% dintre femeile din mediul de afaceri au facut sport in adolescenta.

Jocurile video

Oricat de suprinzator ar parea, acestea sunt bune. Da, unele sunt violente, dar atunci cand sunt alese cu grija pot dezvolta abilitatile copiilor. Le cultiva atentia distributiva, maresc viteza de reactie si puterea de concentrare.

Scapa de mancarea de tip junk-food

Incearca sa le dai celor mici cat mai putin zahar, grasimi trans si mancare nesanatoasa, caci acestea pot sa ingreuneze dezvoltarea intelectului.

Copiii au nevoie de mult fier, pentru tesutul cerebral, si de multe vitamine si nutrienti, pentru prevenirea infectiilor si un sistem imunitar puternic.

Incurajeaza-l sa citeasca

In zilele noastre, din pacate, copiii citesc din ce in ce mai putin. Obisnuinta de a citi ajuta la construirea memoriei, a imaginatiei si a vocabularului.

Invata-l sa fie increzator in sine

In special in adolescenta, copiii pot sa aiba probleme cu respectul de sine. Parintii trebuie sa aiba grija ca acestora sa nu le scada increderea in fortele proprii, sa-i ajute sa-si vada punctele forte. Adolescentii au nevoie de sustinere, de o atmosfera optimista si de prietenie din partea adultilor, desi firea lor poate sa fie destul de dificila in aceasta perioada a vietii.

Micul dejun al campionilor

Inca din 1970 studiile au aratat ca prin consumarea unui mic dejun hranitor, in fiecare dimineata, creste puterea de concentrare, memoria si aptitudinile de invatare. Daca cei mici nu mananca dimineata sunt mai iritabili, lipsiti de energie si mai predispusi catre a dori mancare nesanatoasa, precum cea de fast-food sau dulciuri.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#copil crestere inteligenta, #copii destepti sfaturi, #copii sfaturi crestere inteligenta, #copii dezvoltare capacitati mintale , #copii