Impactul jocurilor de logica asupra dezvoltarii copiilor

Advertorial
Marti, 02 Martie 2021, ora 12:50
6120 citiri
Impactul jocurilor de logica asupra dezvoltarii copiilor
jocuri de dezvoltare FOTO: unsplash.com

Personalitatea si inteligenta se dezvolta inca din primii ani de viata, iar cu stimulentele potrivite copiii pot sa iasa in evidenta prin idei si trasaturi de caracter care sa ii ajute sa se adapteze mai usor, sa fie sociabili si inventivi. Jocurile de logica au un rol foarte important in dezvoltarea capacitatii de analiza si a capacitatii de asumare a unor decizii in cazul copiilor, despre care discutam in cele ce urmeaza.

Jocurile de logica dezvolta gandirea analitica a copiilor

Copiii au capacitatea de a intelege foarte repede ceea ce se intampla in jurul lor daca au ajutorul potrivit, iar odata ce incep sa isi ocupe timpul cu jocuri de logica ei vor deveni tot mai inteligenti, dar si mai atenti si mai concentrati pentru ca vor dezvolta o capacitate ridicata de analiza. Prin observatie, copiii vor reusi sa gaseasca solutii pentru unele probleme care apar in aceste jocuri si, de asemenea, vor experimenta esecuri, dar si victorii, deci vor acumula experiente. O recomandare buna este sa cumperi jocuri de logica pentru copii pentru a-i ajuta sa fie creativi si sa aiba spirit de observatie dezvoltat inca de mici, in asa fel incat sa stie cum sa isi adapteze comportamentul in functie de situatia in care se afla.

Jocurile de logica dezvolta latura creativa

Chiar daca jocurile de logica sunt bazate mai mult pe matematica si pe alte stiinte exacte, acestea contribuie si la dezvoltarea gandirii creative la copii - prin extindere. Adica, acestia sunt pusi in fata unor mici dileme pe care trebuie sa le rezolve, iar pentru acest lucru au nevoie de ingeniozitate si de imaginatie, in asa fel incat sa vina cu cele mai bune solutii posibile.

Jocurile de logica dezvolta si spiritul de echipa

Atunci cand copiii formeaza un grup ei pot sa faca impreuna diverse activitati, printre care si sa isi exerseze logica prin intermediul jocurilor. In acest mod ei vor trebui sa contribuie fiecare in felul sau si sa isi aduca aportul pentru a rezolva o sarcina, ceea ce ii va ajuta nu numai sa isi dezvolte inteligenta, dar si spiritul de echipa prin faptul ca vor trebui sa se sprijine si sa isi ofere reciproc alternative.

Ajuta la descoperirea si cunoasterea mediului inconjurator

Foarte multe jocuri de logica pentru copii au in spate o poveste bazata pe fapte inspirate din natura, din mediul inconjurator. De exemplu, jocul denumit Flippin Dolphins este un joc de inteligenta captivant tocmai prin prisma povestii din spate cu ajutorul careia copiii nu numai ca isi vor dezvolta abilitatile de rezolvare a unor probleme, dar vor invata si despre mediul acvatic si despre vietatile care traiesc in apa, imbogatindu-le astfel si cultura generala, nu numai logica.

Jocurile de logica ajuta la imbunatatirea vitezei de reactie

Atunci cand sunt pusi in fata unei probleme, indiferent de natura acesteia, copiii vor reusi sa reactioneze mult mai rapid si mai eficient daca sunt obisnuiti sa rezolve diverse situatii. Jocurile de logica au un aport foarte mare in ceea ce priveste imbunatatirea vitezei de reactie a copiilor atunci cand trebuie sa ia o decizie.

Jocurile logice contribuie la intelegerea matematicii

Primii pasi in matematica ai copiilor sunt facuti odata cu primele jocurile de logica cu care au contact deoarece acestea sunt bazate pe principii de baza ale matematicii. Copiii care vor face acest tip de activitati educative inainte de a intra la scoala vor reusi sa inteleaga mult mai repede problemele matematice datorita experientei deja acumulate.

Dezvoltarea cognitiva a copiilor trebuie stimulata, iar jocurile de logica au un rol fundamental in acest sens. Aceste jocuri contribuie la o crestere sanatoasa si ii ajuta pe copii sa inteleaga mult mai repede tainele stiintelor exacte, taine cu care vor avea de-a face pe tot parcursul vietii. Impactul jocurilor de logica asupra gandirii copiilor este unul benefic si contribuie decisiv la dezvoltarea abilitatilor si a inteligentei acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#jocuri de logica, #jocuri de logica pentru copii , #copii