Importanta pe care o are laptele praf de crestere sau de continuare pentru buna dezvoltare a bebelusilor

Advertorial
Luni, 26 Aprilie 2021, ora 17:34
5095 citiri
Importanta pe care o are laptele praf de crestere sau de continuare pentru buna dezvoltare a bebelusilor
bebelus FOTO: pexels.com

Laptele praf de crestere sau de continuare este acel tip de lapte praf care se ofera copilului in perioada 1-3 ani. Pentru ca orice mamica se straduieste sa ofere copilului sau o nutritie optima, iar specialistii recomanda alaptarea exclusiva la san a bebelusului in primele sase luni de viata iar dupa aceasta varsta, continuarea alaptarii pana la 2 ani, cand acest lucru nu este posibil, este important ca alimentatia bebelusului sa includa alimente solide in tandem cu laptele praf de continuare.

Ce este laptele praf de crestere si de ce este important?

Laptele praf de crestere este acela care se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani, fiind conceput pentru a veni in completarea alimentatiei copiilor, pe langa preparatele solide si laptele matern, daca este inca alaptat. Formulele de lapte praf de crestere sunt necesare pentru copii, avand rolul de a preveni deficientele nutritive care nu pot fi prevenite numai prin consum de lapte de vaca sau de alte alimente. Laptele de vaca nu trebuie sa fie singura sursa de lapte a celor mici.

Desi nu este o necesitate, laptele praf de crestere este o recomandare pentru alimentatia adecvata a copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani, pentru a compensa deficientele nutritionale ce pot aparea in faza de diversificare. Laptele praf de crestere este produs, in principal, prin diluarea laptelui de vaca cu grasimi reduse pana cand ajunge la un nivel de proteine comparabil cu laptele pentru sugari sau cu laptele de continuare. Grasimile din laptele de vaca sunt inlocuite cu uleiurile vegetale potrivite, pastrand sau crescand continutul de minerale si vitamine.

Importanta laptelui praf de crestere este foarte mare pentru ca in perioada 1-3 ani intervin schimbari rapide ce necesita o dieta foarte bogata si foarte variata, care sa le sustina sanatatea copiilor si sa le ofere o baza de crestere si de dezvoltare sanatoasa. In aceasta perioada, copiii cresc cu 40% in greutate si cu 25% in inaltime, timp in care nevoile nutritionale sunt diferite si necesita mai multi nutrienti de crestere si de dezvoltare.

Ce suplimente pot fi oferite copiilor pe langa laptele praf de crestere, in perioada 1-3 ani?

Pe langa laptele praf de crestere, in urma unor analize amanuntite si ale recomandarii medicilor pediatri, copiilor le pot fi oferite urmatoarele suplimente:

  • de fier, pentru a preveni anemia, pentru ca majoritatea copiilor nu primesc cantitatea recomandata de fier in alimentatie si deficitul duce la stari de oboseala si tulburari de dezvoltare;
  • de calciu, pentru a ajuta la dezvoltarea normala osoasa a copilului, care in perioada 1-3 ani are nevoie de 3 ori mai mult calciu decat un adult;
  • de zinc, necesar pentru crestere, dezvoltarea armonioasa si functia enzimatica;
  • vitamina A, care sustine si mentine imunitatea copiilor si le imbunatateste vederea;
  • vitamina C, care le sustine imunitatea;
  • vitamina D, pentru dezvoltarea oaselor si reducerea riscului de alergii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#bebelus, #lapte praf, #alaptare , #copii