Lucruri bune si nu prea pe care parintii le fac pentru copii

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 12:05
4074 citiri
Lucruri bune si nu prea pe care parintii le fac pentru copii
Foto: cracked

Sa cresti un copil in ziua de azi este o provocare, mai ales daca tinem cont de gama larga de pericole la care acesta este expus, aici intrand jocurile video violente, accesul la numeroase programe tv etc.

Mai mult, conform unor cercetari, chiar si unele lucruri aparent bune pe care le fac parintii pentru copii par a influenta negativ viata acestora din urma.

Exista cateva aspecte care merita macar citite, daca nu luate in considerare, dupa cum informeaza Cracked:

1. Dau copilului un nume iesit din comun

Multi parinti isi doresc ca ai lor copii sa fie speciali, iar pentru a sustine partial aceasta dorinta incep prin a le da un nume neobisnuit, rar intalnit. Insa, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Shippensburg, copiii care cresc avand nume comune, populare, au mai multe sanse de a deveni cetateni care respecta legile, in timp ce copiii care au nume iesite din comun au un risc mai mare de a le incalca.

Teoria sustine ca atentia pe care o atrage un nume neobisnuit sau ciudat poate determina ridiculizare si discriminare intr-un colectiv, de aici pana la comportamentul violent nefiind foarte mult.

2. Il invata sa stea deoparte

Presiunea de a se integra intr-un grup ii poate face pe copii sa se apuce de fumat, sa citeasca materiale pornografice sau chiar sa ia droguri. Din cauza acestor pericole, unii parinti isi invata copiii sa stea mai deoparte si sa nu ia in seama ce spun colegii sau prietenii lor.

Insa, un studiu condus de mai multi profesori de la Universitatea din Virginia a scos la iveala faptul ca acei copii care au fost supusi unei presiuni de integrare in jurul varstelor de 12-13 ani au avut mai mult de castigat in timp.

Concret, acestia au inteles mai bine nevoia de a se acomoda si de a face compromisuri atunci cand s-au confruntat cu presiune sociala, comparativ cu cei care au adoptat atitudinea: "Imi iau mingea si ma duc acasa" si care au devenit mai putin implicati si, statistic, mai putin inteligenti.

Esential este sa le induci inca de mici ideea ca tutunul si drogurile trebuie evitate, sa-i inveti sa nu cedeze niciodata presiunii de a incerca.

3. Il avertizeaza obsesiv asupra strainilor

Este foarte, foarte important ca un copil sa stie ca nu trebuie sa faca nimic din ce ii poate spune un strain. Insa, conform unui studiu condus de profesorul Sue Scott din cadrul Universitatii din Durham, multi parinti ii avertizeaza pe copii asupra strainilor atat de mult incat cei mici pot ajunge sa se panicheze foarte usor si in situatii complet nepotrivite.

In plus, dupa cum arata statisticile, copiii sunt mai expusi riscului de a fi abuzati sau molestati de o persoana cunoscuta decat de un strain.

4. Il lauda frecvent

Stima de sine are legatura si cu aprecierile pe care un copil le primeste de la cei din jur, insa, daca parintii il lauda frecvent, exista riscul ca acesta sa ajunga sa creada ca inteligenta, talentul si cunostintele pe care le are nu mai pot fi imbunatatite, astfel ca tinde sa refuze sa depuna eforturi pentru a progresa.

Iar acest lucru, conform unei cercetari, poate duce la rezultate mai slabe la scoala si, in consecinta, in mod ironic, la o stima de sine scazuta. Incearca sa il faci pe copilul tau sa constientizeze valoarea muncii, a straduintei si a efortului.

5. Ii arata filmulete educationale la varste fragede

Este deja cunoscut faptul ca, la varste mici, copiii asimileaza foarte repede informatii, iar unii parinti considera ca acest lucru trebuie speculat pe cat posibil, astfel ca isi pun copiii de un an sa urmareasca filmulete educationale.

Insa, un studiu facut la Universitatea din Washington a aratat ca micutii care au urmarit materiale educationale in jurul varstei de un an au invatat cu 6-8 cuvinte mai putin pe ora decat copiii care au fost lasati sa se joace in nisip. Si asta deoarece interactiunea virtuala nu este mai buna, cel putin in acest caz, decat perceperea realitatii.

Daca vrei ca micutul tau sa invete cat mai multe de la o varsta frageda, atunci citeste-i mult si ajuta-l sa aiba cat mai des interactiune cu alti oameni, alti copii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#parinti copii, #posibile greseli parinti, #greseli parinti educatie copii , #copii
Comentarii