Sfaturi de la un negociator de ostatici - trei solutii pentru a-ti face copilul sa te asculte

Duminica, 05 Iunie 2016, ora 12:19
7580 citiri
Sfaturi de la un negociator de ostatici - trei solutii pentru a-ti face copilul sa te asculte
Foto: captura Youtube/Supernanny

In relatia pe care o avem cu copiii nostri sunt multe momente in care trebuie sa dam dovada de un calm absolut, in genul celui aratat de negociatorii de ostatici.

Sunt acele clipe in care pare ca orice am face copilul nu ne asculta. Personalitatea ii spune sa faca asa cum doreste, iar noi ne intrebam ce putem face pentru a-l determina sa inteleaga ca avem dreptate. Ei bine, exista trei solutii simple recomandate de un negociator de ostatici ce ne pot face viata mai usoara.

Capitanul Keith O'Sullivan a afirmat, pentru Business Insider, ca tacticile folosite de negociatorii de ostatici pot fi utilizate foarte usor si in relatia pe care o avem cu copiii nostri, mai ales in momentele in care acestia nu ne asculta.

Sfaturile negociatorului de ostatici:

1. Fii placut - Prima solutie oferita de O'Sullivan este sa fii tot timpul dragut in relatia cu copilul tau. "Este greu ca oamenii sa se poarte urat cu cineva care este de treaba", afirma O'Sullivan.

Astfel, de fiecare data cand ii oferi copilului tau o sarcina neplacuta, fa-o cu un zambet. O voce calma si prietenoasa este mai buna decat una grava, pe un ton in care pare ca-i ordoni ce sa faca.

2. Fa solicitarile ca pe niste cereri - Oamenilor nu le place sa li se ordone ce sa faca. Nici macar copiilor. Cand un negociator de ostatici vrea sa-l determine pe rapitor sa coopereze, il intreaba politicos daca poate iesi sa discute. In traducere, daca vrei ca fiica ta sa-si faca ordine in camera, spune-i ca este putina dezordine si intreab-o daca si-ar putea gasi putin timp pentru a face curat.

Apoi, apare momentul oportun pentru a gasi un teritoriu comun, spune O'Sullivan. "De exemplu, 'De indata ce eliberezi ostaticul, putem lucra in a obtine ceva de pe lista ta de solicitari' este asemanator cu 'De indata ce iti faci curat in camera, putem iesi sa cumparam inghetata'", explica O'Sullivan.

3. Asculta-ti copilul cu atentie - Este un aspect crucial in momentul in care discuti cu o persoana care are ceva de demonstrat. Fiul tau doreste sa faca ceva ce nu este pe placul tau? Nu-l intrerupe! Asculta-l cu atentie!

"Lasa rapitorul - sau in acest caz copilul - sa stie ca ii asculti argumentele si asigura-l ca esti de partea lui. Apoi, restul negocierilor devin mult mai usoare. In cele din urma, vrei ca toata lumea sa simta ca a luat parte in procesul decizional si ca ati facut lucrurile impreuna", incheie O'Sullivan.

Viitorul copilului tau e important: Afla cum poti sa-i asiguri studiile

C.S.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#sfaturi crestere copiii, #sfaturi copil neascultator , #copii