Sfaturi pentru siguranta copilului

Advertorial
Marti, 17 Iulie 2018, ora 11:22
14574 citiri
Sfaturi pentru siguranta copilului

In fiecare zi copiii sunt raniti atunci cand interactioneaza cu produsele in mediul lor zilnic, chiar si cu produse produse special facute pentru copii. De exemplu, anual in statele membre UE, aproximativ 19.000 de rani la copiii cu varste intre 0-14 ani implica paturi supraetajate si sunt suficient de grave pentru a necesita o vizita la departamentul de urgenta.

Alianta Europeana pentru Siguranta Copiilor a publicat un ghid prin care sa informeze consumatorii cu privire la riscurile pe care le intampina un copil in contact cu produsele din interiorul si in jurul casei, chiar si din propriile camere, si cum pot fi acestea evitate.

Cum se utilizeaza paturile adulte in conditii de siguranta:

Nu lasati niciodata un copil sub varsta de doi ani sa doarma singur intr-un pat adult si asezati-l intotdeauna pe copil pe spate, nu pe stomac.

Daca un ingrijitor se afla alaturi de copil intr-un pat adult, asigurati-va ca indepartati paturile moi si pernele deoarece acestea pot provoca sufocarea. Asigurati-va ca salteaua este ferma.

Plasati un covor sau o saltea pe fiecare parte a patului in cazul in care copilul cade.

Cel mai sigur loc pentru un copil de a dormi este intr-o patut adecvat in aceeasi camera ca parintii / ingrijitorul.

Cum se utilizeaza in siguranta un baby walker:

Inchideti toate usile la camere copii.

Nu folositi un baby walker in bucatarie. Nu lasati copiii departe de suprafetele si recipientele fierbinti. Pastrati recipientele fierbinti departe de marginile mesei si ale blatului.

Aveti grija de cabluri si de alte obiecte pe care un copil le poate apuca in timp ce se afla intr-un baby walker.

Nu utilizati baby walkers in camere cu seminee sau alte sisteme de incalzire expuse.

Pastrati copilul intr-un baby walker departe de toalete, piscine si alte surse de apa.

Ramaneti cu copilul cand se afla in baby walker si utilizati unui numai pe suprafete netede. Asistati copilul peste praguri sau covoare.

Fiti constienti de obiectele aflate la indemana unui copil intr-un baby walker: tigari / scrumiere, alcool, medicamente.

Cum se utilizeaza paturile supraetajate in conditii de siguranta:

Utilizati intotdeauna doua bare de protectie laterale pe paturile superioare din camere copii. Asigurati-va ca barele siguranta sunt la locul lor in permanenta, indiferent de varsta copilului. Copiii se misca in timpul somnului si pot sa cada din pat.

Nu permiteti copiilor mai mici de 6 ani sa doarma in patul superior. Acest lucru se datoreaza faptului ca standardele de siguranta pentru paturile supraetajate se bazeaza pe masuratori medii ale copiilor de aceasta varsta.

Asigurati-va ca exista legaturi transversale sub fundatia saltelei fiecarui pat si ca sunt fixate in loc, chiar daca sunt folosite paturi duble.

Instruiti copiii sa utilizeze scara si nu scaunele sau alte piese de mobilier pentru a urca sau a se da jos din patul de sus din camere copii.

Cum se utilizeaza patuturile in conditii de siguranta:

Asigurati-va ca nu exista spatii mai mari de doua degete intre partile laterale ale patutului si saltea.

Tineti patul departe de orice obiect care ar putea prezenta riscul strangularii, cum ar fi perdelele pentru ferestre sau cablul monitorului pentru copii.

Indepartati toate obiectele moi asemanatoare cu perna, precum paturile, covorasele, tampoanele de protectie etc. de pe pat, deoarece acestea pot cauza sufocarea.

Utilizati numai suportul pentru saltele furnizat; nu adaugati umplutura suplimentara.

Intotdeauna blocati sina laterala in pozitia ridicata ori de cate ori copilul este asezat in pat.

Odata ce copilul este in stare stea in picioare singur, mutati salteaua pentru copii intr-o pozitie inferioara. Cand bebelusul poate sta drept, asigurati-va ca reduceti salteaua pana la pozitia sa cea mai joasa; atunci cand are o inaltime de 90 cm sau mai mare sau cand sina laterala este pana la nivelul mamelonelor, mutati-l intr-un pat de copil.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#camera copilului, #patut copil , #copii