Unde asezi patul bebelusului

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 08:35
7793 citiri
Unde asezi patul bebelusului

De ce trebuie sa tii cont cand alegi locul in care asezi patul copilului? Pozitionarea sa are vreun efect asupra specialistilor cu privire la toate aceste aspecte.

Protejeaza-l de curentii de aer

Amenajarea locului destinat odihnei copiilor se face tinand seama de siguranta acestora. Unul dintre aspectele care trebuie avute in vedere este protectia fata de curentii de aer si, de aceea, patul nu trebuie asezat la geam.

De asemenea, un copil care are patul in mijlocul incaperii va fi destul de expus la traficul in camera. Trebuie evitate si zonele care se afla in bataia directa a razelor de soare, existand pericolul de supraincalzire si, de aici, de deshidratare.

Locul ideal

Locul ales trebuie sa permita accesul usor al mamei la pat, al luminii filtrate prin perdea, sa nu fie aproape de televizor, radiator sau alte surse de caldura, ventilatie ori zgomot, astfel incat copilul sa fie cat mai bine protejat.

Unii parinti cred ca este mai bine sa il aseze langa geam, pentru a avea lumina sau ca sa auda pasarelele, insa copiii mici sunt foarte sensibili si parintii trebuie sa stie sa dozeze stimularea lor senzoriala pentru a evita sa fie suprastimulati sonor sau vizual. Acest fapt este resimtit de copil ca o suferinta reala, spune Oana Nica, psiholog.

Pentru ca bebelusul sa fie pe deplin protejat, nu trebuie lasate la indemana, in patut, snururi, pungi, obiecte unice, existand pericol de sufocare, spune asistentul medical Monica Feroli, de la Clinica de Pediatrie Medicover.

Articol publicat in revista Casa si gradina

Productie: Roxana Popescu

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#amplasare pat bebelus, #pozitie pat bebelus , #copii