""
Ziare.com

Ce ascunde furia, in cuplu?

Joi, 24 Mai 2012, ora 10:13

   

Ce ascunde furia, in cuplu?
Relatiile sanatoase trebuie sa se bazeze si pe cunoasterea si intelegerea problemelor pe care partenerul le are. Un studiu recent arata ca partenerii isi pot recunoaste emotiile reciproc, insa nu si tristetea.

Studiul apartine celor de la Baylor University din SUA si arata ca atunci cand unul dintre parteneri este furios, celalalt nu-si poate da seama ca el este si trist, dupa cum scrie ABC News. Psihologul Keith Sanford spune ca de obicei nu se poate trece peste furie, ea impiedicand perceperea starii de tristete.

Atunci cand se cearta, oamenii nu pot percepe sentimentele celuilalt in moc dorect. La studiu au participat 83 de cupluri, specialistii constatand ca furia pune in umbra emotii puternice, precum tristetea. Acestia au observat ca putem detecta acest sentiment neplacut pe chipul unui strain mult mai usor decat o facem cu cei dragi, mai ales atunci cand ne certam cu ei.

Totusi, modul in care emotiile sunt exprimate de oameni sunt date si de cultura careia ei ii apartin. Cei care au fost studiati erau casatoriti de aproximativ 10 ani, aveau o varsta de peste 30 de ani si un venit peste medie.

Cheia rezolvarii neintelegerilor sta in capacitatea oamenilor de a nu lasa furia sa puna in umbra ceea ce trebuie vazut cu adevarat. "Emotiile care arata vulnerabilitatea si tristetea sunt concentrate mai mult asupra relatieiˮ, spune Sanford.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3516 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor