Imbunatateste-ti relatia in mai putin de o luna

Marti, 14 Februarie 2012, ora 07:01
5425 citiri
Imbunatateste-ti relatia in mai putin de o luna

In fiecare zi trebuie sa mergi la serviciu, sa speli haine, farfurii, sa faci patul, curatenie si o multime de alte lucruri care iti ocupa timpul si te streseaza.

Astfel ajungi ca relatia cu omul pe care il iubesti sa isi piarda din pasiune, sa va tratati mult mai rece, sa uitati de saruturi si flirt si sa le inlocuiti cu cicaleala si nemultumiri. E greu si ca intr-o zi speciala, ca aceasta, sa va asezati zambetul pe fata si sa sarbatoriti iubirea dintre voi, in tot acest peisaj neprielnic.

Conform Health.com, exista cateva modalitati prin care sa iti imbunatatesti statutul relatiei si sa devii mai relaxat si mai implinit in cuplu. Iar sfaturile nu sunt doar pentru aceasta zi, ci pot fi puse in aplicare, si ar fi de dorit, in oricare zi:

Faceti ceva nou impreuna

Este usor sa ajungi intr-o fundatura cu relatia, din care sa ai senzatia ca nu mai scapi. In loc sa te panichezi si sa te intristezi, incearca sa faci ceva. De exemplu, inscrieti-va la un curs de gatit impreuna sau luati lectii de dans.

Inchiriati o masina tinereasca, pe care altfel nu v-ati permite-o, si schimbati aerul plecand intr-o mini-vacanta.

Barfeste

Este tentant si adesea prudent sa tii discutiile in cuplu intre peretii dormitorului. Totusi, ti-ar face bine sa ai o prietena sau un prieten foarte bun cu care sa impartasesti toate gandurile si nemultumirile. Cand taci aduni in tine si agravezi situatia; cand vorbesti cu cineva, totul ti se pare mai usor si vei incepe sa gasesti solutii. Psihologul Ken Robbinson, de la Universitatea Wisconsin-Madison, spune ca si din problemele altora ai multe de invatat.

Mai multa atentie la dieta

Mananca migdale, avocado si rucola pentru a-ti creste apetitul sexual si fertilitatea.

Fii deschis in ceea ce priveste cheltuielile

Aproape 40% dintre oamenii casatoriti admit faptul ca isi mint partenerul de viata referitor la lucrurile pe care le cumpara si diverse alte cheltuieli pe care le fac. Acest lucru duce la stres si amagiri.

Poarta ceva rosu

Studiile au aratat ca femeile care poarta rosu sunt considerate mai sexy si mai increzatoare in fortele proprii decat restul.

Evalueaza-ti viata sexuala

Daca ai probleme in ceea ce priveste viata sexuala, verifica daca nu cumva ai niste probleme de sanatate de care nu iti dai seama. Verifica nivelul de zahar din sange, eventuale probleme hormonale, efectul pastilelor contraceptive, eventualele probleme cu tiroida, dar si efectele adverse ale medicamentelor. Fa si ceva investigatii legate de diabet.

Renunta la tehnologia din dormitor

Dormitorul nu este nici birou, nici loc de stat pe Internet. El trebuie sa fie destinat exclusiv clipelor in doi, in stare de veghe sau nu.

Fa ca distanta fizica dintre voi sa dispara

Vorbeste la telefon cu partenerul cat se poate de dragastos si nu uita sa flirtezi, chiar daca el este plecat intr-o calatorie de afaceri. Adu-i aminte cat de dor iti este de el si ganditi-va cum vreti sa sarbatoriti intoarcerea sa.

Incinge tot

Consuma ardei iuti, care au capsaicina si stimuleaza terminatiile nervoase, eliberand endorfine. Acestea te fac sa te simti mai bine si iti dau energie.

Condimenteaza rutina din dormitor

Dupa ce iesi de la dus, poarta numai un prosop pe tine pentru ceva timp.

In plus, scrieti pe mai multe biletele fanteziile sexuale pe care le aveti si, o data pe saptamana, extrageti cate un scenariu pe care sa il puneti in practica.

Ai grija de talie

Cuplurile casatorire au tendinta de a se ingrasa, ceea ce poate duce la probleme de natura sexuala si de sanatate. Un studiu din 2007 arata ca riscul de a deveni obez creste cu 37% daca partererul de viata deja intra in aceasta categorie.

Dormi atat cat trebuie

Sforaitul nu are legatura cu sexul pasional, cel putin aparent. Totusi, daca nu il lasi pe celalalt sa doarma cat trebuie, si viata sexuala va fi afectata. Asa ca daca seara sunteti foarte obositi, mai bine dormiti si veti avea timp sa va tineti in brate in dupa-amiaza urmatoare.

Mananca mai multe fructe de mare

Stridiile au zinc, acesta crescand libidoul. Uleiul de peste din somon sau hering este si el foarte sanatos pentru inima si pentru sanatatea intregului organism.

Nu va mai comparati cu alte cupluri

Nu conteaza daca voi faceti sex de 3 ori pe saptamana si altii de cinci. Importanta este calitatea si cat de bine va simtiti impreuna. Asa ca nu te mai compara cu restul si gandeste-te daca tie iti este bine, caci multi pot sa si exagereze.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#relatie buna sfaturi, #relatie buna cuplu idei, #cuplu fericit sfaturi, #imbunatatire viata sexuala, #sfaturi cuplu , #cuplu