Legile atractiei sunt dificile, dar exista cateva adevaruri general valabile. Ce ii atrage pe barbati la femei si invers

Sambata, 29 Decembrie 2018, ora 12:00
31176 citiri
Legile atractiei sunt dificile, dar exista cateva adevaruri general valabile. Ce ii atrage pe barbati la femei si invers
Foto: Arhiva Pixabay

Legile atractiei dintre sexe reprezinta o enigma de cand lumea. Pe toti ii intereseaza, de aceea si multe studii s-au concentrat pe ele. Desi aceste cercetari scot la iveala anumite aspecte, sunt doar mici piese dintr-un puzzle imens, pe care nimeni nu l-a descifrat pana acum.

Dar iata cateva dintre lucrurile certificate de studii, cateva adevaruri aproape palpabile, conform Business Insider.

Asa flirteaza femeile de pretutindeni

Un studiu realizat de antropologul si autorul Helen E. Fisher, de la Universitatea Rutgers, a scos la iveala faptul ca femeile din toata lumea au un limbaj comun al seductiei si flirtului.

Concret, intai zambesc, apoi ridica din sprancene, deschid ochii larg si il privesc pe barbatul pe care vor sa-l seduca sau cu care vor sa flirteze. Apoi, isi pleaca privirea si capul, dupa care il lasa intr-o parte, privind in alta directie. In mod frecvent isi acopera fata cu mainile, retragandu-se in spatele palmelor.

Jocul "in aceeasi liga"

Apoi, studiile au mai aratat ca, inconstient, ne alegem parteneri "din aceeasi liga", la fel de atractivi sau putin atractivi precum noi insine. Dupa cum a aratat o cercetare de la Universitatea California, desi sunt tentati sa incerce sa tinteasca mai sus, un raspuns favorabil il au cei care de exemplu folosesc agentiile matrimoniale online de la cei din aceeasi liga.

Dupa cum explica psihologul Mark Sergeant, care nu a fost implicat in studiu: "Daca arata mult mai bine decat tine, atunci te vei teme ca va avea aventuri. Daca e mai putin atractiv, atunci te vei gandi ca ai fi putut sa te descurci mai bine".

Functioneaza intotdeauna daca pari mai avut

Un studiu din 2010, realizat in Marea Britanie, a aratat ca barbatii care s-au pozat langa un Bentley Continental GT argintiu erau perceputi ca fiind mai atractivi decat cei care s-au fotografiat langa un Ford Fiesta ST rosu.

Iar un studiu din 2014, realizat in SUA, a aratat ca barbatii care se pozasera intr-un apartament de lux erau considerati mai chipesi decat cei care nu aveau un astfel de fundal.

In cazul barbatilor care evalueaza femeile, insa, se pare ca nu conteaza deloc aceste aspecte.

Sa fie ceva muschi, dar nu exagerat!

Un alt studiu din 2007 a scos la iveala ca femeile ar alege pentru relatii pe termen scurt barbati plini de muschi, insa pentru o relatie pe termen lung ar opta pentru cei care nu au exagerat la acest capitol.

Cat conteaza rasul?

Mai multe cercetari au aratat ca femeile sunt mai atrase de barbatii care le fac sa rada. Insa in cazul barbatilor acest aspect pur si simplu nu conteaza. Ba chiar tind sa nu considere atractive femeile care ii fac sa rada.

Iar un studiu asemanator, din 2006, in cadrul caruia femeile si barbatii au fost pusi sa spuna cat de mult pretuiesc la partener faptul ca le aduce zambetul pe buze si cat pretuiesc la ei insisi faptul ca il fac pe celalalt sa rada, a aratat ca pentru femei erau importante ambele aspecte. Perntru barbati, insa, conta doar sa faca femeia sa rada.

Usturoiul, un atu?

Mirosul de usturoi, in respiratie, cu siguranta duce la respingere. Dar mai multe studii - inclusiv de peste Ocean sau din Marea Britanie si Cehia - au aratat ca, odata ingerat, acesta schimba in bine mirosul corpului.

In cadrul unui experiment, barbatilor, impartiti din doua grupuri, li s-a dat ori paine cu branza si 12 grame de usturoi crud, ori paine cu branza, fara usturoi. Urmatoarele 12 ore, barbatii au purtat la subtiori dischete de bumbac in care li s-a imprimat mirosul. Acestea au fost apoi mirosite de femei, fiind preferati cei care mancasera usturoi.

Mima castigatoare

In mod interesant, expresia faciala care atrage femeile este cea care exprima mandria, a aratat un studiu realizat pe 900 de persoane care au fost rugate sa priveasca mai multe fotografii online, poze care exprimau diverse stari, cum ar fi mandrie, fericire, rusine si nu numai. In mod ciudat, chipurile fericite ale barbatilor au fost considerate cel mai putin atractive.

Si mai bizar a fost faptul ca chipurile care exprimau rusinea au atras deopotriva barbatii si femeile.

Citeste si Afla daca ai trasaturile pe care cei mai multi le considera atractive

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#legi atractie sexe, #barbati atractivi studii, #femeie atractive studii, #limbajul seductiei, #cum seduc femeile , #cuplu