Slujbe care predispun la divort

Duminica, 12 Iunie 2011, ora 10:12
3454 citiri
Slujbe care predispun la divort

Din ce in ce mai multa lume divorteaza, motivele fiind multiple si diverse. Pentru a preveni despartirile, trebuie sa stii orice element care poate contribui la acestea, astfel incat sa te ajuti singur, pe cat posibil.

Potrivit Men's Health, 40% dintre cuplurile care trebuie sa faca naveta spre serviciu mai mult de 45 minute zilnic ajung la divort. Erika Sandow, autoarea studiului suedez publicat recent, da vina pe lipsa de timp pentru a te ocupa de problemele casnice, pe stresul pe care il provoaca orele de stat in trafic si pe problemele de somn ce deriva din acestea.

Daca lipsa somnului si stresul sunt vinovate pentru dizolvarea casniciilor, atunci iata care sunt cele mai solicitante slujbe, periculoase din acest punct de vedere:

Dansatorii si barmanii

Cercetatorii de la Universitatea Radford au descoperit ca in fruntea topului se afla dansatorii, cu 43% sanse de divort, urmati indeaproape de barmani, cu 38% sanse.

Montator in constructii

"Orice tip de munca in care trebuie sa stai ore in sir in aer liber, catarat pe schele sau indurand temperaturile extreme fara posibilitatea de a te adaposti la umbra implica un stres extrem, ceea ce duce la 27% rata a divortului", afirma Frank Solano, terapeut specializat in cupluri, cu o experienta de 20 ani in domeniu.

Daca ai avut o zi grea, cel mai bine este sa-i dai un mesaj sotiei si sa-i spui acest lucru inainte de a ajunge acasa. Altfel, ea s-ar putea sa nu inteleaga indispozitia ta si sa ia problema prea personal.

Daca zilele grele continua pentru perioade lungi de timp, nu uita ca trebuie sa te revansezi si fata de ea. Planuieste cateva ore in care sa lasi deoparte tot stresul cotidian. Ii poti aduce micul-dejun la pat pentru a o surprinde sau puteti pleca intr-o mica excursie la sfarsit de saptamana.

Marinarii

Marinarii au 26% pericol de divort, mai ales din cauza faptului ca stau foarte mult timp plecati de acasa. Sotiile se simt frustrate si neglijate, asa ca ai grija sa-i arati mereu ca te-ai gandit la ea cat ai fost plecat. Trimite-i o scrisoare din cand in cand si gaseste mici atentii speciale din fiecare loc in care ancorezi.

Asistentele

Fie ca esti femeie sau barbat, natura jobului te va face sa lucrezi in ture. Daca ambii soti lucreaza in acelasi domeniu, s-ar putea sa fie si mai greu sa va potriviti orele libere.

Incearca pe cat posibil sa vorbesti cu sefii si sa le explici ca aveti nevoie de acelasi program. Un sef inteligent va vrea ca angajatii sai sa nu aiba probleme acasa, pentru a da randament maxim la munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#cuplu probleme, #cuplu divort, #divort motive, #slujbe stresante, #serviciu stresant, #motive despartire, #slujbe risc mare divort , #cuplu