Amenajarea baii: ce se poarta in 2015

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 15:53
5230 citiri
Amenajarea baii: ce se poarta in 2015

Nici nu a inceput bine anul 2015, ca designerii deja concureaza in a-si impune stilurile si ideile in ceea ce priveste amenajarea bailor.

Chiar daca varietatea de culori si texturi este uriasa, exista si tendinte care raman constante si comune tuturor celor care se ocupa de amenajari interioare. Una dintre aceste tendinte este folosirea pietrei naturale si a materialelor de provenienta organica in decorarea bailor.

Afla care sunt trendurile pe care nu le poti ignora in acest an si respecta-le, in masura in care se potrivesc gusturilor tale, pentru a-ti amenaja baia in conformitate cu noile tendinte:

1. Geometria orientala

Baile turcesti sunt renumite in intreaga lume, iar amenajarea lor inspira si in ziua de astazi moda de interior pentru locuinte. Scopul acestor forme si linii simple este de a-ti genera o stare cat mai zen si de a te relaxa. Geometria nu este deloc incarcata si toate obiectele din baie au un stil unitar, de regula circular.

Liniile ondulate reprezinta o caracteristica importanta a stilului oriental, iar simplitatea decorurilor se poate observa la nivelul tuturor obiectelor din bai: lavoare, chiuvete, cazi, vase de WC si pisoare - toate respecta acelasi stil simplu si dau senzatia de unitate si uniformitate.

Placile terazzo sunt perfecte pentru un asemenea accent: citeste mai multe despre acest tip de placa aici.

2. Culorile pamantii

Marmura si travertinul folosite pentru amenajarea bailor in anul 2015 sunt, in marea lor majoritate, preluate din culorile pamantului. Nuantele de beige, nude, maro, wenge si aramiu sunt preferatele designerilor de interior in decorarea spatiului din baie.

Acestea sunt aprobate si de catre specialistii in arta feng shui, pentru ca elementele de pamant sunt intotdeauna binevenite in spatiile in care activitatea face parte din categoria celor de apa; apa si pamantul se completeaza foarte bine, asadar pe langa culorile clasice derivate din maro, stilistii mai folosesc si accesorii sau decoruri in nuante de albastru si verde.

Pardoseala din ardezie multicolora.

3. Materialele naturale

Anul 2015 este unul in care omul trebuie sa-si regaseasca legatura cu natura si cu mediul inconjurator. Tendintele folosirii materialelor si a culorilor naturale s-a facut simtita inca din anii trecuti, insa in aceasta perioada atinge apogeul.

Podelele din piatra naturala, cazile, chiuvetele si lavoarele din marmura sau travertin si decorurile din piatra naturala sunt la mare cautare in acest sezon. Practic, au devenit noul must have in materie de amenajare a salilor de baie.

Toate acestea sunt completate de accesorii la fel de naturale, precum sapunierele si suporturile pentru periute de dinti sau dispozitivele pentru depozitarea sapunului lichid realizate, de asemenea, din piatra naturala. Alte accente cad pe lemn natur si pe fibre organice, precum rogojinile din bambus sau rastelurile si suporturile pentru prosoape din materiale asemanatoare.

Lavoar din piatra naturala

4. "Prietenia" cu mediul inconjurator

Daca pana acum, cuvantul care descria tendintele de amenajare a bailor era opulenta si luxul, designerii de interior se indreapta tot mai mult in ultimul timp catre zona ecologica, prietenoasa cu mediul inconjurator. Acest lucru este vizibil in primul rand la folosirea materialelor naturale, insa dragostea pentru natura nu se opreste aici; piesele de mobilier reciclate sau reconditionate sunt la mare cautare, mai ales ca stilul clasic a revenit pe pozitii in trendurile actuale.

Corpurile de iluminat pastreaza, la randul lor, aceasta tendinta si sunt tot mai in concordanta cu dorinta de a folosi resursele cu masura si de a proteja natura; de aceea, becurile ecologice si cele care functioneaza pe baza de led sunt si cele mai cautate pentru iluminarea intregii locuinte, nu doar pentru cea a baii.

5. Supradimensionarea

Daca in fashionul vestimentar sunt extrem de in voga accesoriile supradimensionate, de ce nu s-ar manifesta aceasta tendinta si in amenajarea bailor? "Capitonate" cu piatra naturala, cazile au devenit tot mai spatioase si mai mari; nevoia de relaxare impune largirea spatiilor in care faci baie, asa ca aceasta tendinta nu este atat una de moda, cat una de confort.

Cabinele de dus ale caror cadite respecta, de asemenea, trendul organic si ecologic, s-au marit si ele; desigur, astfel de trenduri nu pot fi puse in practica decat in locuintele foarte spatioase, dotate cu sali de baie suficient de mari. Chiuvetele si lavoarele sunt acum suficient de mari incat sa poti face baie unui bebelus in ele, iar formele lor oscileaza intre dreptunghiuri bine conturate si ovale sau cercuri elegante.

6. Incalzirea generoasa

Cele mai noi tehnici de incalzire sunt puse in practica acum si in ceea ce priveste amenajarea si utilarea baii. Daca te-ai saturat de toate solutiile pentru mascarea caloriferelor si a altor corpuri de incalzit si iti doresti ceva elegant si cat mai putin vizibil, fara a fi insa dispus/a sa renunti sau sa diminuezi din confort, incalzirea prin podea este sugestia tuturor designerilor de interior pentru perioada care va urma. Chiar daca investitia initiala este mai costisitoare, in timp va fi amortizata. Acest tip de incalzire impune folosirea in paralel a unei izolari termice perfecte, care iti va asigura temperatura ideala in interiorul baii atat vara, cat si in sezonul rece.

Detalii tehnice despre incalzirea in pardoseala, aici.

7. Materialele opace

Sticla dispare din peisajul bailor in anul 2015. Indiferent daca este vorba despre chiuvete sau despre usile din sticla mata, acestea nu mai au ce cauta intr-o baie moderna. Singura transparenta permisa inca este cea a cabinelor de dus, pentru a permite luminii naturale sa patrunda in acestea.

De altfel, densitatea tuturor materialelor folosite de catre designeri si duritatea lor atinge cote maxime in aceasta perioada. Tocmai de aceea, piatra naturala este favorita designerilor, indiferent daca optiunile tale variaza intre marmura, travertin, granit, alabastru sau alte tipuri de roci folosite in amenajarea salilor de baie.

Lemnul masiv este si el in trend din acelasi motiv si inlocuieste palurile folosite pana in prezent pentru realizarea dulapioarelor si a rafturilor din baie; totul devine raw, putin mai agresiv din punct de vedere al duritatii, dar totodata mai longeviv si mai elegant.

Daca vrei sa iti schimbi baia in urmatoarea perioada, intra pe piatraonline.ro si informeaza-te despre estimari de buget pentru placarea baii cu piatra naturala!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#amenajare baie, #materiale baie, #piatra naturala baie, #tendinte amenajare baie 2015, #piatraonline, #travertin, #marmura, #incalzire in pardoseala, #design interior baie , #decoratiuni interioare