Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: 5 solutii simple pentru un dormitor desprins din reviste

Vineri, 06 Martie 2015, ora 14:15
7612 citiri
Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: 5 solutii simple pentru un dormitor desprins din reviste
Foto: Arhiva personala

Pentru ca fiecare dintre noi ne dorim ca si locuinta noastra sa arate parca desprinsa din revistele de design interior, dar totodata sa ne simtim realmente "ca acasa" ti-am pregatit o serie de articole cu solutii simple pentru decorarea fiecarei camere a casei. Fie ca preferi stilul minimalist, somptuos, elegant sau poate vintage, mici schimbari accesibile iti pot transforma locuinta.

Primul articol din aceasta serie il dedicam dormitorului, spatiul intim al casei, cu o puternica amprenta personala, care inspira caldura, confort si liniste. Fiecare zi trebuie inceputa cu zambetul pe buze, si ce poate fi mai simplu decat sa cream contextul perfect pentru acest lucru?

Dormitorul este locul in care incepem dimineata, dar si refugiul tainic dupa o zi extenuanta, constituind un spatiu care poate genera energie pozitiva, care se reflecta asupra tuturor activitatilor cotidiene.

Design-ul dormitorului contribuie, in mod esential, la obtinerea unui spatiu relaxat, aerisit si pozitiv, explica pentru Ziare.com arhitectul Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio.

Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: Tendintele lui 2015 in birourile de companie

Urmeaza recomandarile arh. Miruna Pavoni, conform ultimelor tendinte in design interior:

1. Patura "esarfa" tricotata, supradimensionata, in loc de cuverturi. Un nou accesoriu pentru pat, patura "esarfa", poate fi asezata de-a latul, deasupra pilotei sau poate fi adunata partial (ingramadita).

Cele mai populare si confortabile sunt cele care par a fi niste pulovere tricotate supradimensionate. Asadar, renuntam la cuverturi ce par greoaie, neprietenoase si mult prea pretentioase pentru un spatiu in care trebuie sa ne faca placere sa ne odihnim. Facutul patului nu va mai fi o corvoada, look-ul obtinut va fi unul studiat si, in plus, iti va tine de cald in noptile reci.

2. Multe perne decorative, moi si confortabile, de diferite dimensiuni. Nu iti fie teama sa combini diverse culori si imprimeuri. Singurele conditii sunt sa pornesti de la o schema cromatica studiata si sa tii cont de calitatea materialelor, sa fie similara si compatibila. Materialele naturale sunt de preferat in detrimentul celor sintetice. Astfel, vei obtine un aspect unic, iar patul va fi foarte confortabil.

3. Culorile deschise confera o perceptie mai mare a spatiului si inspira caldura si relaxare, fiind ideale pentru spatiul destinat odihnei. Evita aglomerarea de obiecte inutile, utilizarea judicioasa a spatiului este importanta pentru sporirea confortului si inducerea starii de relaxare.

Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: Investitiile in designul pentru locuinta

4. Alternative pentru noptiere. Mobilierul excesiv devine greoi, ocupa mult spatiu si nu lasa camera sa respire. Nu intotdeauna este intr-adevar util. O varianta moderna este aceea de a inlocui clasicele noptiere cu tabureti, cufere vintage (spatiul de depozitare este un plus!) sau rafturi cu carti. Alege piese de mobilier simple, dar deosebite, "cu personalitate".

5. Lumina este foarte importanta. Un spatiu corect luminat este mai sanatos si placut. Poti folosi combinatii neasteptate de corpuri de iluminat, pentru crearea de asimetrii (de design, dimensiune, culoare) - redau efectul de dinamism, inlaturand monotonia. Tendintele in design interior sunt de a gasi solutii alternative iluminatului central in plafon si de a marca zonele cu adevarat folosite, redand acestora importanta cuvenita in functie de tabieturile fiecaruia dintre noi.

Fotografii: Pinterest

Arhitect Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio

Miruna Pavoni este abolventa a Scolii Superioare de Arhitectura din Barcelona ("Escola Tecnica Superior d'Arquitectura de Barcelona" - Universitat Politecnica de Catalunya) si a desfasurat proiecte de arhitectura si design in Anglia, Spania, Italia si Romania. Proiectele "Learning Centre" si "Mirunette Concept Office", semnate Pavoni Studio, au castigat ambele locuri I si II in cadrul competitiei Elle Decoration Design Awards (noiembrie 2014), pentru cel mai bun design de birouri de companie din Romania.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistul Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Solutii simple pentru dormitor din revista, #arhitect Miruna Pavoni, #design interior, #decorare dormitor , #decoratiuni interioare