Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: Ritualul cafelei, integrat in design

Joi, 25 Iunie 2015, ora 17:45
8828 citiri
Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: Ritualul cafelei, integrat in design
Foto: Arhiva personala

Mai mult decat un elixir care ne ajuta sa ramanem energici in zilele parca interminabile, cafeaua reprezinta o parte integranta din viata cotidiana a multora dintre noi. Astfel, nu este surprinzator ca ritualul cafelei se regaseste in stransa legatura si cu designul interior.

Exceptand situatiile in care apelam la conceptul "take away", cand cafeaua este consumata "din mers" sau in oras, momentele in care o savuram cu adevarat pot deveni ritualuri in toata regula, ce se desfasoara in intimitatea locuintei proprii.

Masa in vecinatatea careia se regasesc canapelele din living este cunoscuta in limbajul uzual sub denumirea de "masuta de cafea". Aceasta are scopul unui suport pentru bauturi, reviste, carti, obiecte decorative si diverse alte accesorii utile pentru a fi la indemana atunci cand ne relaxam, savurand o cafea aromata.

In amenajarile clasice, masuta de cafea reprezinta punctul central, deseori reprezentat printr-un obiect de mobilier masiv, in jurul caruia se organizeaza canapelele. Abordarea contemporana este mult mai flexibila si aerisita, pune accent pe canapele in favoarea masutei si propune inlocuirea clasicei masute de cafea cu obiecte usor de relocat, in functie de necesitati si ocuparea spatiului. Astfel, se obtin decoruri inedite, personalizate si functionale, explica pentru cititorii Ziare.com arhitectul Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio.

Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: 5 solutii practice pentru amenajarea unui living (Galerie foto)

Cum poti aduce o schimbare spatiului tau de acasa, prin intermediul unor mici interventii de efect maxim? Urmeaza recomandarile noastre si opteaza pentru:

1. Taburete de dimensiuni si materiale diverse pe care se pot aseza tavi de servire. Sunt flexibile, usor de integrat in orice amenajare, usor de mutat dintr-o parte in alta si, in plus, reprezinta intotdeauna o solutie viabila de stat atunci cand canapelele devin neincapatoare.

Foto: Sanctuary Decor

2. Geamantan vintage/lada de zestre. Un accent creativ si functional in acelasi timp, intrucat poate reprezenta un util spatiu de depozitare ascunsa.

3. Pufi. Cine spune ca nu putem folosi pufii si pe post de masuta de cafea? Intr-adevar, sunt utile tavi de servire pentru a nu rasturna vreo cana sau pahar pe tapiserie, insa alegerea unui puf pe post de masuta reduce numarul pieselor de mobilier, obtinand un spatiu mai aerisit si mai putin aglomerat.

4. Obiecte sculpturale. Multitudinea functionalitatii unui obiect de decor sau mobilier reprezinta o alegere inspirata de design.

Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: Trucuri pentru mai mult spatiu acasa

Care este varianta ta preferata pentru masuta de cafea? Tine cont ca inaltimea masutei de cafea trebuie sa fie strict relationata cu inaltimea locurilor de stat (canapele, fotolii, pufuri) pentru a crea un raport firesc, ergonomic si echilibrat!

Arhitect Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio

Miruna Pavoni este abolventa a Scolii Superioare de Arhitectura dinBarcelona ("Escola Tecnica Superior d'Arquitectura de Barcelona" - Universitat Politecnica de Catalunya) si a desfasurat proiecte de arhitectura si design in Anglia, Spania, Italia, Olanda, China si Romania. Proiectele "Learning Centre" si "Mirunette Concept Office", semnate Pavoni Studio, au castigat ambele locuri I si II in cadrul competitiei Elle Decoration Design Awards (noiembrie 2014), pentru cel mai bun design de birouri de companie din Romania.

Pavoni Studio este un birou interdisciplinar, cu activitate in arhitectura, design interior, design grafic si artwork.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistul Ziare.com, va invitam sa o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Designul masutei de cafea, #idei design masuta cafea, #masuta cafea decor, #masuta cafea forme , #decoratiuni interioare