Ce folosesti in amenajarea baii: gresie, faianta, tapet? (Galerie foto)

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 07:07
26329 citiri
Ce folosesti in amenajarea baii: gresie, faianta, tapet? (Galerie foto)
Foto: Facebook/Interior design - Mihaela Pavelescu

Cum alegem gresia si faianta pentru locuinta? Care ar fi mai potrivite? Ce am putea folosi pentru amenajarea peretilor baii? Ce culoare s-ar preta mai bine? Ce model este mai indicat si cum sa fie montat pe perete?

Intrebarile acestea sunt des intalnite atunci cand amenajam propria locuinta. In randurile de mai jos voi enumera cateva detalii care pot fi de folos atunci cand treceti la achizitiile pentru amenajarea bailor.

1. Cromatica

Atunci cand alegem culorile trebuie sa tinem cont de intregul stil al casei. Conteaza si culorile folosite pentru peretii intregii locuinte. Prin urmare, ar trebui sa alegem nuante in ton cu cele existente in restul locuintei.

Pentru baile mici folositi nuante deschise si calde, iar orientarea placilor poate fi pe orizontala, daca acestea sunt dreptunghiulare.

2. Dimensiunile

Pentru baile mai incapatoare puteti folosi accente mai puternice de culoare, iar orientarea placilor dreptunghiulare de faianta poate fi atat pe orizontala (spatiul pare mai mare), cat si verticala (se creeaza inaltime). O idee buna este si folosirea mozaicului pe perete.

Pentru gresie, folositi placile din setul faiantei si in ton cu parchetul ales pentru pardoseala locuintei.

Cand alegem placarea peretilor de baie, ceea ce recomand pentru ambele tipuri de bai sunt placile mari, portelanate, lucioase, rectificate cu dimensiune de 50x 50, 60x 60 cm sau 60 x 120 cm, cu accente de mozaic sau decor, pentru a pune in evidenta obiectele sanitare si a da nota de eleganta acestei incaperi.

3. Gresie, faianta, tapet sau tencuiala decorativa?

Tapetul de 3 mm grosime sau 1, 2 mm, superlavabil, din fibra de sticla, special pentru bai, si vopsit cu vopsea lavabila pe baza de latex sau vopsea acrilica este una din optiunile utile, elegante si nou folosite pentru bai si chiar si bucatarii.

Citeste si cum fructifici la maximum o bucatarie mica de apartament.

Trebuie sa se tina cont de faptul ca, atunci cand se monteaza, sa se foloseasca adezivul sau special. Acest tapet este des intalnit acum in spitale, clinici, restaurante, cafenele, saune, sali de finess, centre spa si spatii comerciale, dar se poate regasi foarte bine si in locuintele noastre.

Acest tip de tapet absoarbe 50% din zgomotul spatiului in care este montat, lasa peretii sa respire si nu favorizeaza aparitia microorganismelor, lucru care se poate intampla atunci cand folosim faianta. Acest tapet mareste caldura peretilor cu 2 grade, camera incalzindu-se usor.

Aplicarea tapetului se poate face si peste placile ceramice existente!

Sper ca vor fi utile cele scrise pentru a va fi usor in alegerile ce le aveti de facut pentru amenajarea bailor!

Cu drag,

Mihaela Pavelescu,

designer de interior

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Amenajarea baii, #faianta gresie baie, #tape baie, #sfaturi design interior, #Mihaela Pavelescu design interior , #decoratiuni interioare