Cum fructifici la maximum o bucatarie mica de apartament (Galerie foto)

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 13:15
21593 citiri
Cum fructifici la maximum o bucatarie mica de apartament (Galerie foto)
Foto: Facebook/Interior design - Mihaela Pavelescu

Amenajarea bucatariilor, in special a celor mici, da mari batai de cap. Ne dorim sa avem si spatii de depozitare si loc de luat masa si sa avem impresia de spatiu aerisit.

Este destul de dificil de amenajat o astfel de incapere si va fi in continuare, atat timp cat sunt si se vor construi blocuri cu apartamente si garsoniere care au spatiul pentru bucatarie mic.

Confortul unei bucatarii este dat de modul in care este gandit de la inceput si proiectat.

Cel mai important lucru in amenajarea bucatariei il reprezinta electrocasnicele si pozitionarea acestora. Urmeaza spatiul de depozitare, spatiul pentru preparat si locul de luat masa.

Mobilierul

Pentru realizarea unui mobilier de bucatarie, trebuie sa tineti cont de modul in care veti folosi acest spatiu.

Pentru bucatariile mici, indiferent de ingentiozitatea executiei, va trebui sa aveti exact ceea ca va trebuie pentru a gati si lua masa. Apoi, este importanta ordinea in care sunt organizate obiectele si produsele folosite in bucatarie, succesiunea lor.

Pentru o cat mai buna organizare, conteaza accesoriile, pentru a folosi in totalitate spatiile de depozitare.

Daca aveti vase pe care le folositi mai rar, gasiti un spatiu de depozitare in afara bucatariei. V-ar ajuta o debara, un dulap de balcon, un beci.

Pentru incadrarea mobilierului din bucatariile mici, recomand pozitionarea sa, daca e posibil, in forma de "L" sau pe colt si folosirea unor culori cat mai deschise, in nuante calde si lucioase, pentru crearea ideii de spatiu (crem, alb, gri, colorat deschis).

Pentru mobilier folositi linia verticala si corpuri inalte, care pot fi pana la tavan. Folositi masa plianta, masa extensibila integrata in blat sau masa fixa de 80 x 80 cm.

Te-ar putea interesa si tendintele lui 2016 in amenajarea interioara.

Culorile

Cei care iubesc culorile puternice, le pot folosi ca accente. Un cos de fructe colorat, o linie pe tapet sau chiar la faianta ori sticla dintre blaturile bucatariei, un corp de iluminat care iese in evidenta.

Iluminatul

Pentru bucatariile mici este importanta iluminarea artificala care pune in valoare zonele de lucru si accentul de mobilier.

Citeste si alte trucuri pentru iluminarea unui spatiu.

Inca un detaliu pentru bucatariile mici: puteti folosi usa culisanta in exteriorul sau interiorul bucatariei, dar si varianta de usa culisanta in toc de rigips (ca perete fals), pentru intrarea in bucatarie.

Fotografii: Arhiva personala Mihaela Pavelescu

Mihaela Pavelescu,

designer de interior

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Cum amenajezi o bucatarie mica, #amenajare bucatarie mica trucuri, #sfaturi design bucatarie, #Mihaela Pavelescu designer interior , #decoratiuni interioare