Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum reusim sa asortam covoarele in locuinta fara efort?

Advertorial
Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 18:40
11135 citiri
Cum reusim sa asortam covoarele in locuinta fara efort?
covor FOTO: freepik.ro

Orice casa are nevoie de covoare pentru a avea un decor complet, chiar si cele mai moderne locuinte inca se folosesc de acest element de decor pentru a combina in mod armonios piesele de mobilier. Covoarele isi arata versatilitatea cel mai mult in incaperile cu destinatii multiple, unde sunt folosite pentru a segmenta spatiul destinat fiecarei activitati. De exemplu poti folosi un covor pentru a separa vizual zona de sufragerie unde iau masa oaspetii, de restul sufrageriei, destinat relaxarii si odihnei.

Decorul incaperii este imbunatatit prin aportul de culori adus de un covor. Detaliile covorului, modelul, se pot coordona cu mobilierul existent pentru a crea un decor armonios. Ambientul poate parea mai generos prin adaugarea unui covor, in special daca acesta este amplasat intr-o camera de dimensiuni mari.

Covoarele au si un aspect practic, izolarea fonica si folosirea pentru incalzirea suprafetelor dure cum sunt gresia si pardoseala din lemn. Un alt beneficiu adus de folosirea covoarelor este protectia oferita pardoselii impotriva eventualelor accidente.

Daca iti doresti sa integrezi un covor in decorul casei tale dar nu stii cum sa il asortezi la restul mobilierului, am adunat cateva sfaturi pentru tine.

1. Masoara spatiul disponibil

Inainte de a porni in cautarea unui covor este important sa masori spatiul disponibil, pentru a achizitiona o piesa de decor care se potriveste cu camera aleasa. Covoarele dreptunghiulare sau patrate au devenit deja clasice in ceea ce priveste definirea spatiului.

Covoarele rotunde sunt mai neobisnuite, fapt ce le face mai flexibile in integrarea intr-un decor modern sau traditional. Spatiile care sunt impartite din mai multe zone pot beneficia de astfel de covoare cu forme diferite, pentru a delimita fiecare zona.

2. Ia in considerare cromatica

Culoarea peretilor este unul din aspectele cromatice pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi covoarele. Multi designeri de interior considera ca amenajarea unei incaperi trebuie sa inceapa cu alegerea culorii peretilor. Din acest motiv se practica asortarea covoarelor cu peretii si decoratiunile gasite pe acestia.

Designerii de interior obisnuiesc sa combine nuante pastelate sau neutre pentru a crea un contrast placut. Peretii in culori calde precum galben sau portocaliu pot fi asortati cu covoare in culori contrastante pentru a echilibra cromatic incaperea. Covoarele in nuante de gri pot fi o alegere buna deoarece se asorteaza cu tonurile calde si se integreaza eficient in interioare moderne sau clasice.

In cazul in care peretii sunt zugraviti in culori deschise sau alb, poti face din covor vedeta incaperii. Pentru camerele cu pereti intunecati este indicat sa folosesti un covor in nuante deschise pentru a aduce luminozitate in camera. Daca alegi tonuri neutre vei crea o atmosfera de calm si relaxare, in special daca culorile fac parte din aceeasi paleta cromatica.

In continuare vom prezenta cateva optiuni de asortare cromatica a covoarelor:

  • Folosirea unei palete cromatice unice - Atunci cand camera pe care o decorezi este amenjata in tonuri de pastel sau de pamant, alegerea unui covor cu un model si culori ce se integreaza in aceeasi paleta este decizia corecta. Un covor din aceeasi paleta cromatica creeaza coeziune intre piesele de mobilier din camera si ofera un decor complet.
  • Folosirea de culori diametral opuse - Pentru camerele in care piesele de mobilier sunt in aceeaiasi culoare poti alege un covor intr-o culoare complet opusa. De exemplu, daca mobilierul este de culori inchise precum maro sau sau negru, poti alege un covor alb sau bej. Iar in situatia in care mobilierul are o culoare deschisa precum, alb, gri sau bej deschis, poti folosi un covor inchis la culoare, fie ca este vorba de un covor rosu, bleumarin, sau grena.
  • Alegerea de covoare in culorile mobilierului - O modalitate de a alege covorul potrivit este sa te folosesti de culorile mobilierului si sa cauti covoare care sa integreze macar una din aceste culori. Posibilitatile sunt variate, poti folosi chiar si un covor multicolor cu imprimeu vibrant, cat timp contine in cromatica sa una din nuantele piselor de mobilier din incapere.
  • Alegerea unui covor statement - Covoarele statement sunt piese de decor deosebite, ce sunt menita sa fie centrul atentiei in design-ul unei incaperi. Pentru a putea integra un astfel de covor este nevoie de un decor uniform, in ceea ce priveste culoarea mobilierului, a peretilor si a pardoselii. Avantajul principal al covorului statement este ca se va remarca usor in decor dar va evidentia si celelalte piese de mobilier prin contrast.

3. Ia in considerare orientarea camerei

Orientarea camerei este un factor ce trebuie luat in calcul atunci cand decorezi si incerci sa asortezi covorul cu restul pieselor de mobilier. Daca spatiul este dreptunghiular este indicat sa folosesti un covor dreptunghiular pozitionat pe aceeasi directie. In schimb, o camera patrata poate acomoda un covor rotund sau patrat.

Daca vrei ca decorul sa fie mai sofisticat poti asorta tapiteria canapelei si pernele de decor cu culorile de pe covor. Pentru un interior ce este deja plin de culore sunt indicate covoarele in nuante neutre. Culoarea maro a covorului se asorteaza placut cu tonuri de bej, verde, auriu, galben si turcoaz.

4. Alege covoarele in functie de mobilierul existent

Mobilierul ar trebui ales inainte de a cumpara covorul, deoarece covoarele sunt mai versatile in materie de design.

Cand decorezi va trebui sa privesti in perspectiva si sa decizi daca covorul va ramine la vedere sau vei pune mobila peste acesta. Nu este nevoie sa investesti intr-un covor cu model deosebit daca va fi acoperit de canapea, fotolii sau masuta de cafea. Pentru amenjarea livingului, covorul ales trebuie sa aiba o dimensiune suficient de mare pentru a acoperi zonele cu trafic, ceea ce inseamna ca piciorele din fata ale canapelei si ale fotoliilor, precum si masa de cafea trebuie sa fie pozitionate pe covor.

Covoarele ce depasesc marginile mobilierului fac camera sa para mai mare. Din acest motiv covoarele amplasate in zona in care se ia masa trebuie sa acomodeze mutarea scaunului in spate. Cand vine vorba de dormitor, covorul trebuie pozitionat sub pat in asa fel incat sa ramana la vedere cel putin pe laturile longitudinale.

Acestea sunt principalele sfaturi pe care trebuie sa le urmezi pentru a asorta cu succes covorul cu restul mobilierului. Pentru mai multa inspiratie acceseaza magazinul online www.vreaucovor.ro!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vreaucovor ro, #covor, #modele covor, #amenajare casa , #decoratiuni interioare