Cum sa alegi pilota potrivita in functie de sezon

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 15:05
5070 citiri
Cum sa alegi pilota potrivita in functie de sezon
Foto: jaymantri.com

Ne petrecem o treime din viata dormind. Cu cat dormim mai bine, cu atat ne bucuram mai mult de viata, iar alegerea pilotei este la fel de importanta precum alegerea saltelei pentru a avea un somn bun si odihnitor.

Pilota potrivita trebuie sa iti garanteze un nivel optim de caldura pentru nevoile corpului tau in timpul somnului si sa iti ofere protectia de care ai nevoie. Fibrele din care se compune pilota trebuie sa fie hipo sau non alergenice, pentru a evita reactiile de disconfort in timpul somnului.

O pilota gresit aleasa, cu dimensiuni, textura si consistenta nepotrivita, poate avea consecinte dintre cele mai neplacute pentru odihna ta, asa ca se merita sa investesti intr-o pilota de calitate, mai ales ca aceasta are o garantie mare, de aproximativ 10 ani.

In prezent, exista o varietate foarte larga de pilote, cu masuri si texturi diferite, toate adresate celor mai specifice nevoi. Specialistii ne sugereaza o analiza mai atenta asupra elementelor care ne pot imbunatati somnul si implicit viata.

Iata ce tipuri de pilote sunt recomandate de specialistii de la Salterra in functie de sezon:

Pilotele din bambus

Bambusul e cea mai versatila, poroasa, usoara si usor de intretinut fibra naturala. Moliciunea fibrei asigura confort sporit iar caracteristicile antibacteriene fac din pilota de bambus alegerea perfecta pentru persoanele alergice.

Bambusul este de 4 ori mai absorbant decat bumbacul, aceasta pilota fiind recomandata persoanelor care transpira excesiv, iar tesatura de bambus are o textura foarte fina.

Pilota din bambus este cea mai potrivita alegere pentru toate anotimpurile. Folosita intr-un anotimp calduros, pilota aceasta isi pastreaza constant racoarea, caldura eliberandu-se imediat. Textura aerisita a materialului permite o izolare perfecta a temperaturii si asigura conditii optime de pastrare a nivelului de confort in timpul somnului.

Pilotele din lana

Lana poate avea diferite tipuri de provenienta iar in functie de aceasta si nivelul de caldura pe care il ofera este diferit.

Lana de oi este cel mai comun material pentru pilote iar lana Merinos este unul dintre cele mai rafinate si delicate materiale din care se poate fabrica o pilota. Avantajele acestor tipuri de pilote sunt: durabilitatea, caldura si protectia.

Lana este un foarte bun izolant care isi mentine temperatura constanta. Cu acesta pilota corpul tau va fi incalzit exact cat e nevoie ca sa te bucuri de caldura si confort.

Pilotele din lana sunt recomandate si celor care transpira in mod excesiv deoarece lana are capacitatea de a absorbi umiditatea fara a se umezi. O pilota din lana este alegerea potrivita pentru anotimpurile racoroase.

Pilotele din puf si pene de gasca

Pilotele din puf de gasca sunt potrivite pentru anotimpul rece, intrucat ofera exact protectia de care are nevoie corpul impotriva frigului si vor tine umezeala si transpiratia departe, oferind mediul propice pentru un somn perfect. Pilotele acestea sunt insa nepotrivite pentru anotimpul cald, intrucat creeaza un mediu ermetizat, nepermitand aerisirea.

Pilotele din materiale sintetice

Fibrele sintetice folosite pentru realizarea pilotelor asigura o circulatie perfecta a aerului in interiorul acestora iar daca fibrele sunt tratate cu silicon iti vor oferi o senzatie de moliciune si finete pentru un somn sanatos.

Pe perioada verii poti folosi o pilota din fibre sintetice subtire, iar pentru iarna poti opta pentru o pilota groasa sau o combinatie de 2 pilote, una de vara alta de primavara si toamna.

Pentru a afla si mai multe informatii despre cum iti poti alege pilota perfecta dar si sfaturi despre cum o poti intretine, poti descarca gratuit ghidul "Cum sa alegi pilota potrivita" de pe site-ul Salterra - companie specializata in produse destinate somnului.

Pentru a te convinge ca iei decizia corecta, specialistii multibrand in cultura somnului de la Salterra te invita sa rezervi o ora doar pentru tine intr-unul din Showroom-urile din Brasov si Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pilota potrivita sezon, #pilota bambus, #ghid alegere pilota , #decoratiuni interioare