Elemente de decor care merita investitia pentru a obtine armonie in living

Advertorial
Miercuri, 26 Mai 2021, ora 14:24
6586 citiri
Elemente de decor care merita investitia pentru a obtine armonie in living
covor FOTO: freepick.com

Amenajarea livingului se poate dovedi o adevarata provocare, din acest motiv, trebuie sa evaluezi realist spatiul si bugetul pe care le ai la dispozitie, astfel incat mobilierul ales si decoratiunile sa creeze un decor potrivit pentru gusturile tale. In acest sens, ai nevoie de o viziune de ansamblu pentru a evita luarea de decizii de decor pripite.

Obiectele de decor trebuie sa se imbine armonios daca ne dorim un aspect unitar al livingului. Din acest motiv, planificarea amenajarii livingului este esentiala pentru a nu omite vreun aspect ce am dorit sa il includem.

Inainte de a incepe amenjarea propriu-zisa a livingului este primordial sa stabilesti care va fi rolul acestuia. In functie de nevoile tale si ale familiei, livingul poate indeplini urmatoarele functii:

  • Livingul este un spatiu de socializare in care se aduna intreaga familie seara pentru a se relaxa sau pentru a discuta diverse intamplari. De asemenea, in aceasta incapere se vor primi oaspetii sau prietenii pentru o seara de film.
  • Zona principala de relaxare din locuinta este livingul. Livingul trebuie sa fie confortabil pentru a ne permite sa ne destindem dupa o zi lunga la lucru sau in weekend.
  • Deoarece nu toata lumea dispune de o bucatarie incapatoare pentru a primi mai multi oaspeti, livingul este adesea folosit ca si spatiu de luat masa. Astfel, o masa extensibila, o vitrina pentru vesela sau un bufet pot fi de preferat in living.
  • Livingul poate gazdui si spatiul tau de lucru sau biroul. Daca lucrezi de acasa, e evident ca nu poti sa-ti organizezi spatiul de lucru in dormitor, deci solutia este sa-ti aduci laptopul si aparatura birotica in living.
  • Daca locuinta sau apartamentul tau are o dimensiune redusa, in mod firesc de fiecare data cand vei avea oaspeti, livingul se va transforma in camera de oaspeti. Din acest motiv, canapeaua din living ar trebui sa fie confortabila si extensibila pentru a acomoda macar doua persoane.

Covoarele vin cu beneficiul de a schimba si imbunatati rapid aspectul oricarei incaperi. Cu un covor bine ales poti aduce unitate in decorul incaperii si un plus de stil si confort.

Cand alegi covorul pentru living trebuie sa iei in considerare dimensiunile camerei. Plasarea covorului in living coincide de obicei cu zonele cu trafic crescut precum canapeaua pe care vei sta sau locul in care vei lua masa.

Este indicat ca atunci cand asezi covorul, acesta sa fie suficient de mare pentru a cuprinde toate piesele de mobilier sau cel putin ca laturile covorului sa nu depaseasca zona delimitata de canapea si fotolii.

Pentru aceasta zona de relaxare a locuintei poti opta pentru un covor de dimensiuni mari pentru a acoperi o buna parte din spatiu si pe care sa fie asezate piesele de mobilier. O alta varianta este alegerea a doua covoare de dimensiune medie sau mica, pe care sa le asezi simetric in camera pentru a scoate in evidenta anumite zone ale incaperii.

In ceea ce priveste aspectul coloristic poti aduce viata livingului tau cu un covor in culori indraznete sau cu un imprimeu deosebit. Persoanele mai practice si utilitare aleg covoare pentru living in nuante neutre de gri, maro, cafeniu sau chiar negru, deoarece praful si murdaria acumulata sunt ascunse mai usor. Daca livingul suporta un trafic crescut, cauzat de reuniuni de familie sau intalniri dese cu prietenii, poti lua in calcul si optiunea culorilor neutre pentru covoare.

Covorul si canapeaua

Canapeaua este o piesa de mobilier ce nu poate lipsi din sufrageria ta. Din acest motiv, exista o legatura stransa intre covorul ales pentru living si canapea. Majoritatea oamenilor aleg sa asorteze covorul ales cu canapeaua pentru a crea armonie intre cele doua piese centrale ale livingului.

Pentru a amplasa corect covorul in living va trebuie sa iei in considerare marimea camerei, configuratia canapelei, si zona pentru care este destinat (zona de luat masa, zona de zi, etc).

Tipul canapelei va influenta alegerea covorului pentru living. Canapeaua modulara necesita un covor de o dimensiune corespunzatoare cu aceasta pentru a crea coeziune. Daca detii doua canapele este indicat sa pozitionezi covorul in mod echidistant, la aceeasi distanta fata de fiecare canapea. Iar in cazul in care dispui de un spatiu mic, covorul trebuie asezat in fata canapelei pentru a face incaperea mai spatioasa si a separa vizual canapeaua de celelalte piese de mobilier.

Recomandarea pentru spatiile largi este sa plasezi covorul sub picioarele din fata ale ambelor canapele sau chiar sa asezi toata canapeaua pe covor. Acelasi lucru este valabil si pentru fotolii.

Un contrast intre canapea si covor poate oferi un aspect placut sufrageriei daca alegi nuantele potrivite. Daca canapeaua are o culoare neutra poti alege fara grija un covor colorat sau invers. Pernele canapelei pot fi asortate cu cromatica covorului, pernele de culori calde sau neutre vor completa un covor cu un imprimeu special sau o combinatie de culori inedita.

Te poti folosi de covoare mici cu modele indraznete precum florile sau modelele geometrice pentru a adauga volum si spatiu incaperii. Pentru un living mic poti face covorul vedeta incaperii daca te folosesti de aceasta idee. Desigur, masuta de cafea nu va sta pe covor in acest caz.

Covoarele in culori deschise sunt aliatul tau daca vrei sa creezi iluzia unui spatiu aerisit. Un covor alb pufos pentru living va da sentimentul de unitate pe care il cauti. Daca vrei sa faci livingul cat mai confortabil si primitor poti opta pentru covoare in culori inchise si modele aglomerate.

Cand alegi covorul pentru living poti lua in considerare si tipul de pardoseala pe care il vei aseza. Pentru o pardoseala acoperita cu gresie, covoarele dense si moi sunt de preferat, iar pentru o pardoseala lucioasa poti opta pentru covoare subtiri in culori aprinse.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru folosirea covoarelor in amenajarea livingului. Alegerea covorului perfect care sa se imbine perfect in living poate fi o adevarata provocare, dar daca urmezi atent sfaturile noastre vei avea succes cu siguranta.

Pentru mai multa inspiratie in decorarea livingului iti recomandam sa vizitezi magazinul online vreaucovor.ro unde vei gasi covoare moderne pentru toate gusturile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#covor, #amenajare casa, #covor casa, #design interior , #decoratiuni interioare