Idei de amenajare a dormitorului pe modelul cabanelor de lux din statiunile montane

Advertorial
Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 18:02
4440 citiri
Idei de amenajare a dormitorului pe modelul cabanelor de lux din statiunile montane
dormitor FOTO: unsplash.com

Cabanele montane de lux sunt adevarate surse de inspiratie cand vine vorba de amenajarea unui spatiu locativ. Pentru ca sunt impunatoare, abunda in materiale ecologice (indeosebi lemn), au geamuri generoase, prin care se deslusesc panoramele superbe, bogate in zapada, ele creaza o stare de bine, de pace si de recunostinta. Nu in ultimul rand, reprezinta superlativul confortului si de aceea multi oameni care isi doresc ca la inceputul sezonului rece sa schimbe vibe-ul din dormitor se inspira din aceste tendinte, potrivit specialistilor de la rame-pat.ro.

Patul, cel mai important element

Dupa cum se stie, este recomandat ca un om sa doarma 8 ore pe noapte pentru a putea functiona la capacitate maxima in ziua urmatoare, pentru a permite creierului sa se refaca si mintii sa se limpezeasca. Dar nu conteaza foarte mult cantitatea somnului, cat calitatea sa. De aceea, alegerea patului este cea mai importanta etapa in amenajarea dormitorului.

Sunt 2 tipuri de somiere pentru pat: fixe sau cu mecanism. Somierele fixe pot fi cu arcuri, tapitate sau cu lamele. Cele cu arcuri sunt potrivite pentru acele saltele elastice cu arcuri, pentru ca ofera acelasi tip de suport. Somierele cu lamele asigura un suport mai ferm si se preteaza pentru saltelele din spuma poliuretanica sau din latex.

Pentru un aspect de cabana montana de lux se poate opta atat pentru paturi tapitate, cat si pentru paturi clasice, peste care se va aseza lenjerie din bumbac de calitate, de preferat alba. Pilota din puf natural este obligatorie, iar cei care sufera de diverse alergii, le pot inlocui cu pilote din materiale antialergice.

Si pentru ca aspectul patului sa fie unul special, desprins din povestile cu Mos Craciun, se va aseza un pled tricotat, cu franjuri, din lana, bumbac sau fleece, care va crea o senzatie de confort suprem, ce indeamna la odihna, rasfat si caldura. Cei care vor spatiu mai generos in locuinta, pot foarte bine sa inlocuiasca patul clasic cu mecanisme pentru pat rabatabil.

Covorul din blana artificiala schimba aspectul dormitorului

Dupa ce patul a fost pregatit, mai este un element care scoate din banal dormitorul si il transforma intr-o incapere moderna, "cozy" si cu aspect de lux: covorul. Cei care s-au cazat in cabane montane de lux din Romania, Austria sau Elvetia au putut observa ca pe dusumele, de foarte multe ori, sunt pozitionate covoare de blana artificiala. Doar privindu-le si, mai ales, pasind pe ele, oamenii se simt cuprinsi de un sentiment de confort absolut, care ii face sa intre si mai mult in atmosfera iernii.

Fotoliul din lemn nu trebuie sa lipseasca dintr-un astfel de dormitor

S-a spus deja ca mobilierul, decoratiunile si accesoriile trebuie sa fie in general din lemn intr-un astfel de dormitor. In multe cabane montane dormitoarele sunt prevazute cu fotolii din piele, tapitate sau cu accente din lemn. Un astfel de obiect nu este numai un artificiu de design, ce vine ca o completare a stilului patului, ci si unul util, care este potrivit pentru citit, de exemplu.

In concluzie, nu este deloc greu sa fie transformat un simplu dormitor intr-unul desprins din cabanele de lux. Iarna, cu toata zapada, cu tot gerul si cu toate provocarile va fi un prilej perfect pentru oameni de a se simti bine in propria locuinta, ca intr-o vacanta prelungita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dormitor, #amenajare dormitor , #decoratiuni interioare