Lucruri interesante pe care le poți face ușor cu fotografiile de familie

Advertorial
Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 16:20
4532 citiri
Lucruri interesante pe care le poți face ușor cu fotografiile de familie
fotografii FOTO: shutterstock.com

Avem în memoria telefoanelor, pe hardul laptopului și al PC-ului și foarte posibil de stickuri și carduri de memorie sute, poate chiar mii de fotografii. Unele dintre ele sunt spectaculoase, altele reprezintă momente excepționale din viața familiei și din cea personală, unele sunt amintiri dragi și emoționante care merită aduse la lumină. Pentru că fotografiile trebuie valorificate, iată câteva idei și tot atâtea îndemnuri pentru a le pune în valoare.

Mica expoziție de acasă

Fotografiile de familie, adică cele făcute de amatori cu cele mai diferite ocazii sunt printre cele mai frumoase, mai iubite și mai binevenite decorațiuni interioare. Pentru a le valorifica trebuie transferate din forma virtuală pe un suport de hârtie și apoi cu ajutorul unui laminator protejate, prin plastifiere. Un astfel de aparat poate oferi rezistență îndelungată pentru fotografiile în format A5, A4, A3, care ulterior pot fi înrămate (sau nu) și expuse. Laminatorul are și avantajul de a da duritate hârtiei și de a amplifica strălucirea culorilor, corectând micile erori.

Cele mai bune fotografii care pot fi expuse pe pereți, în casă, sunt cele în care figurile sunt în prim-plan. Alege-le pe cele mai clare și prelucrează imaginile înainte de a le trece pe suport de hârtie. Este bine să corectezi eroarea foto numită „ochi roșii”. Toate programele de editare fac asta și este foarte simplu. Alege și fotografii pe lat, dar și pe înalt, redimensionează-le astfel ca imaginea printată să fie cât mai clară.

Aparatul de laminat este esențial, dar la fel de mult contează și folia de laminare necesară pentru această operație. Depinde și de aparatul de laminare, dar și de scopul urmărit. Pentru o laminare de succes, nu grăbi procesul, alege folia potrivită, setează cu atenție aparatul și procedează astfel încât hârtia pe care o laminezi să fie puțin mai mică decât folia protectoare.

Albumul de familie

Dacă cumva sună demodat, află că nu-i deloc așa. Fotografiile realizate cu dispozitive electronice, transferate pe hârtie fotografică calitativă, pot sta foarte bine într-un album. Alege modele de albume frumoase, elegante, eventual alcătuiește câte unul pentru fiecare membru al familiei. Este mai mult decât inspirat să organizezi un album cu fotografii din vacanță, un altul cu momentele magice ale familiei și un altul cu aniversările.

A face un album cu fotografii, pe o temă dată, înseamnă că pentru realizarea acestui obiectiv vei trece în revistă toate fotografiile virtuale pe care le-ai adunat și vei face o selecție a celor mai bune sau a celor care amintesc de momente speciale.

Varianta digitală

Pentru că este evident că numărul de fotografii adunate de fiecare dintre noi este foarte mare, datorită faptului că oricine poate folosi funcția foto a telefoanelor inteligente, varianta unor colecții digitale este una necesară. Dar, pentru a te putea bucura de imaginile capturate acestea trebuie selectate, uneori prelucrate și organizate.

Există posibilitatea de a face albume virtuale utilizând diverse servicii de stocare sau aplicații, le poți depozita pe un hard extern dedicat exclusiv acestui scop sau pe stickuri de memorie. Foarte mulți dintre noi le păstrăm în memoria telefonului, în laptop sau în PC-ul personal, deși acestea nu sunt nici pe departe cele mai bune soluții și asta pentru că le vei vedea rar, sau îți asumi riscul ca furtul sau deteriorarea dispozitivului să ducă la pierderea fotografiilor.

O variantă practică o reprezintă ramele digitale. Îți permit rularea unui număr mare și foarte mare de imagini și sunt o modalitate simplă prin care te poți bucura de amintiri. Ramele digitale sunt ideale pentru a fi dăruite celor dragi, dar sunt și un element de decor interesant. Sunt bune pentru a personaliza locul de muncă, la job sau pentru biroul de acasă. Pentru acestea cele mai potrivite sunt imaginile din vacanțe petrecute alături de cei dragi.

Ideea de bază, care trebuie să te motiveze să dedici câteva ore din programul zilnic pentru a pune în ordine toată colecția de fotografii a familiei, este că acestea trebuie să fie prezente în viața de zi cu zi, să le poți vedea des și să fie în jurul tău, în casă sau la serviciu. Este dovedit că momentele plăcute imortalizate în fotografii sunt o sursă de fericire și energie pozitivă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#fotografii, #fotografii de familie, #Arta, #amenajare casa , #decoratiuni interioare