Redecoreaza cu stil si originalitate - 10 secrete de care sa tii cont (Galerie foto)

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 18:07
5329 citiri
Redecoreaza cu stil si originalitate - 10 secrete de care sa tii cont (Galerie foto)
Foto: HouseBeautiful

Decoratiunile interioare au devenit cu siguranta o arta, mai ales atunci cand ne dorim un camin primitor si amenajat cu stil si originalitate. Chiar daca ai deja in minte anumite preferinte pentru culori, modele sau texturi, cele 10 secrete de mai jos te vor ajuta sa faci cele mai inspirate alegeri.

House Beautiful traseaza cateva linii generale in ceea ce priveste aceste tendinte de care sa tii cont, dar nu uita ca de fiecare data sa iti lasi amprenta asupra deciziilor pe care le vei lua.

Opteaza pentru perne diferite si mergi pe imbinarea mai multor stiluri

Multi cred ca unul dintre principiile de baza ale decorarii interioare este acela de a oferi fiecarei camere un element unic, surprinzator. E corect, insa pentru un efect si mai puternic poti opta pentru doua seturi de perne. Pentru un plus de senzatie alege-le in culori, modele si texturi diferite.

Ba mai mult, cum mai nou se accepta si o imbinare a mai multor stiluri in aceeasi camera, nu te sfii sa asociezi pernele cu unul sau mai multe elemente decorative diferite ca stil.

Cumpara un pat mai mare si mai inalt

Piesele mici de mobilier fac dormitorul sa para si mai neincapator. Achizitioneaza-ti un pat mai mare si mai inalt, care va da senzatia de spatiu in camera.

Ofera o dubla utilitate dulapurilor

In cazul in care ai dulapuri in perete si spatiul iti permite asta, lasa dulapurile deschise, fara usi. O astfel de alegere este cu mult mai interesanta si, cu putina creativitate, acest aspect va contribui la aerul rustic al camerei.

Daca totusi te decizi sa inchizi dulapurile, ia in calcul realizarea unor usi glisante, din tapet in acelasi model cu peretii, sau diferit, care sa iasa in evidenta.

Mergi pe culori inchise sau auriu

Contrar parerii generale, peretii inchisi la culoare ofera senzatia de spatiu si dau camerei o nota eleganta. In plus, cum auriul e din nou la moda in ceea ce priveste arta decoratiunilor interioare, poti opta pentru cateva accente de auriu cu ajutorul unor obiecte de mobilier alese cu atentie.

Canapeaua nu e obligatorie. Da efect camerei cu o podea "dungata"!

Nu iti incarca spatiul din living cu o canapea inutila, ci ramai la tiparul clasic de masuta in mijloc si 2 fotolii.

Podeaua cu dungi, indiferent de grosimea acestora, va da incaperii un aer modern si nonconformist.

Stratifica-ti lumina

Ar fi bine sa ai lumina ambientala pentru relaxare sau momentele in care vrei pur si simplu sa te odihnesti sau vrei sa citesti, seara. Tocmai de aceea, achizitioneaza-ti patru lampi cu functii diferite, pentru a-ti stratifica lumina.

Masuta de cafea nonconformista

Orice sufragerie ar trebui sa aiba clasica masuta de cafea. "Clasic" nu este tocmai cuvantul potrivit pentru a descrie aceasta piesa de mobilier.

Poti alege intre o masa de cafea in stil otoman, care combina o masa de cafea cu perna otomana si un fel de tava in partea de sus, sau chiar o placa de surf, reconditionata.

Acopera picioarelor scaunelor sau ale fotolilor cu ajutorul huselor

Partea de jos a mobilierului poate fi ascunsa cu ajutorul unor huse in modele si texturi elegante. Prea multe picioare ale scaunelor, meselor, fotolilor sau ale canapelei pot strica imaginea generala a unei camere, asa ca recurge la acest mic truc. Pentru un efect si mai puternic, poti sa nu imbraci toate picioarele.

Scaune diferite, pentru un plus de efect

Ne-am obisnuit ca in bucatarie toate scaunele sa fie din acelasi registru. Ei bine, ce ar fi ca de data aceasta ai opta pentru o canapea, un taburet si un scaun retro? Cu siguranta efectul va fi unul maxim. Nemaivorbind de faptul ca asa isi poti pastra piesele preferate, chiar daca ai renuntat partial la un set de mobila.

Franghie groasa in locul barei de sustinere

Bara de sustinere a scarilor este o varianta destul de anosta astazi, asa ca, in masura in care stilul intregii case iti permite, ai putea-o inlocui cu o franghie groasa, desprinsa parca din filmele cu pirati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#sfaturi decoratiuni interioare, #trucuri decoratiuni interioare, #decoratiuni interioare apartament 2013, #decorare camin 2013, #idei decoratiuni interioare , #decoratiuni interioare