Schimba radical aspectul casei tale cu doar cateva obiecte

Advertorial
Marti, 26 Ianuarie 2021, ora 18:00
5624 citiri
Schimba radical aspectul casei tale cu doar cateva obiecte
Sursa foto: https://pixabay.com/

Obiectele decorative sunt elemente esentiale, atunci cand vine vorba despre amenajari interioare. Indiferent de dimensiunile locuintei si de obiectele de mobilier, decoratiunile pot schimba radical aspectul unei incaperi. Totusi, alegerea decoratiunilor potrivite poate fi o adevarata provocare, pentru ca ai la dispozitie o gama foarte variata de optiuni. Prin urmare, iti vom da o mana de ajutor.

Cum alegi decoratiunile in functie de locul de amplasare

Un prim criteriu dupa care se clasifica decoratiunile interioare il reprezinta locul in care pot fi amplasate. In functie de asta, exista trei categorii distincte:

  • Decoratiunile de perete - tablourile sunt cele mai vechi in aceasta categorie, insa, li se mai pot adauga ceasurile de perete, fotografiile inramate, diferite stickere sau postere. De asemenea, si o ghirlanda luminoasa poate fi de mare efect, mai ales, in perioada Sarbatorilor.
  • Decoratiunile pentru mobila - sunt obiectele care se asaza pe mobilier, si aceasta categorie fiind una foarte vasta. Bibelourile au fost multa vreme cele mai populare decoratiuni de mobilier, insa, multi le considera acum demodate. Fotografiile inramate, sfesnicele, vazele cu flori, platourile cu fructe, ceasurile sau clepsidrele sunt cel mai des intalnite in majoritatea locuintelor.
  • Decoratiunile de podea - in general, sunt obiecte de dimensiuni mai mari, care se amplaseaza direct pe podeaua camerei. Ghivecele si vazele de mari dimensiuni, oglinzile cu picior, statuetele, pendulele si carpetele sunt printre cele mai populare.

Decoratiuni cu rol estetic si rol functional

Acestea sunt alte categorii in care se impart obiectele decorative, care trebuie sa se completeze armonios, nicidecum sa se excluda una pe cealalta.

Cele din prima categorie au un rol strict decorativ, fiind menite sa infrumuseteze si sa completeze decorul camerei. Tablourile, statuetele, stickerele, bibelourile si fotografiile inramate sunt doar cateva din cele mai utilizate decoratiuni cu rol strict estetic.

Decoratiunile cu rol functional sunt mai practice, pentru ca au si o anumita utilitate. Ceasurile de perete sau cele de birou, cuierele, vazele si ghivecele cu flori, spoturile luminoase sau veiozele, carpetele si pernele decorative au acest dublu rol de obiecte decorative si, totodata, functionale.

Alegerea decoratiunilor in functie de perioada

Locuinta trebuie decorara special si pentru anumite ocazii. Astfel, exista decoratiuni permanente si decoratiuni de sezon sau destinate unor anumite evenimente.

  • Decoratiunile permanente - sunt cele care trebuie alese cu prioritate, atunci cand iti aranjezi locuinta, pentru ca nu te poti lipsi de ele, iar acestea vor defini stilul incaperii. Decoratiunile permanente trebuie sa se potriveasca perfect cu mobila, nuanta peretilor si celelalte obiecte din camera, ca sa nu fie stridente.
  • Decoratiunile ocazionale si de sezon - acestea sunt pastrate in cea mai mare parte din an in debara, fiind nevoie de ele doar in anumite perioade sau cu anumite ocazii. Este vorba despre acele decoratiuni folosite de Craciun, de Paste, de Halloween sau cand sarbatoriti un eveniment important in familie. Globurile, beteala, ghirlandele luminoase si alte accesorii specifice Sarbatorilor fac parte din categoria decoratiunilor ocazionale. Li se adauga decoratiunile de sezon specifice anotimpului, cum ar fi conurile de brad, castanele, frunzele uscate, cosuletele cu flori de primavara si multe altele.

Nu exista o regula anume pentru folosirea obiectelor decorative. Tine strict de caracteristicile locuintei si de preferintele proprietarilor. Bunul gust trebuie sa fie, insa, cuvantul de ordine, asa ca evita kitsch-ul si decoratiunile stridente care sa "sara in ochi". Daca esti in cautarea unor obiecte decorative de calitate si de bun gust, intra pe https://www.decorino.ro/, unde vei gasi, cu siguranta, decoratiunile potrivite pentru casa ta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#amenajare casa, #design casa, #decorare casa , #decoratiuni interioare