Tabu in moda, cu designerul Maria Simion: Look de sotie de politician

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 08:56
4877 citiri
Tabu in moda, cu designerul Maria Simion: Look de sotie de politician
Foto: Arhiva personala

Ca in fiecare saptamana, designerul Maria Simion, prezentator al emisiunii "Wonder life", de la Antena Stars, vine cu sfaturi care sa ne upgradeze aspectul.

De aceasta data s-a oprit asupra unor mari prime doamne, sotii de presedinti de la care avem de invatat in materie de vestimentatie si stil, chiar daca unele dintre ele nu se mai afla printre noi.

"Dragii mei, dupa toata tevatura cu alegerile prezidentiale, m-am gandit ca un articol despre cum ar trebui sa se imbrace o prima doamna sau o sotie de politician este binevenit, nu pentru ca as fi sesizat ceva, ci doar pentru ca am simtit lipsa unui astfel de articol. La politica nu ma pricep, asadar am facut o paralela catre domeniul meu.

Probabil ca multi dintre noi am admirat doamne precum printesa Diana, Jacqueline Kennedy, Michelle Obama si lista poate continua, primele doua nume amintite fiind, in opinia mea, de referinta si modele de urmat.

Foto: Princess Diana Remembered

Primele doamne trebuie sa se remarce prin modestie, rafinament si clasa in vestimentatie, fustele scute, rochiile cu decolteuri adanci, prea multa piele la vedere fiind strict interzise. Credeti-ma, nu e o gluma, de-a lungul timpului indecenta a fost aspru taxata de marile publicatii.

Tabu in moda, cu designerul Maria Simion: N-ai bani, dar nu vrei ca tinuta ta sa para ietina?

Decenta fiind cuvantul de ordine, culorile "pudrate" si in nuante foarte naturale au fost sau sunt, dupa caz, preferatele doamnelor.

Asadar, rochiile midi sau 3/4 cu bretele groase sau chiar cu maneca, decolteul la baza gatului sau intr-un "V" extrem de fin, impreuna cu paltoanele din stofe fine, in aceleasi culori ca rochiile si musai aceiasi lungime sau cu doar cateva degete mai lungi asigura rafinamentul si decenta in mod garantat.

Foto: School of Image

Rareori vedem "doamnele" de acest calibru in pantaloni. In cazul in care se intampla, acestia sunt unii care urmaresc frumos linia piciorului, cu o talie decenta si, de cele mai multe ori, creion, pentru a pastra acelasi rafinament si clasa despre care v-am povestit.

Chiar si pantofii sunt unii care nu sar in ochi: inchisi cu tocuri medii, fara platforme sau alte brizbrizuri... Coafurile sunt unele extrem de naturale, la fel si tunsorile si machiajul, care este si el fin si curat.

Foto: New York Daily News

Punctul forte al acestor tinute cu adevarat aparte il reprezinta accesoriile: palariile in diverse forme, cu diferite accesorii aplicate, bijuteriile, care sunt obligatoriu delicate si fine - dar fie vorba intre noi valoreaza o avere, la propriu -, si posetele. Acestea sunt cele care fac diferenta.

In afara de acestea, atitudinea completeaza tinuta: spatele perfect drept, miscarile controlate, zambetul fin si vocea intr-o tonalitate medie dau Nota BENE unei prime doamne!"

Maria Simion

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Look de sotie de politician, #look de prima doamna, #prime doamne stil vestimentar, #printesa Diana stil, #Michelle Obama garderoba, #Maria Simion designer, #sfaturi stil elegant designer , #designer