Romania rateaza, din nou, finala Eurovision. Care sunt tarile care merg mai departe VIDEO

Miercuri, 19 Mai 2021, ora 01:14
9100 citiri
Romania rateaza, din nou, finala Eurovision. Care sunt tarile care merg mai departe VIDEO
Romania a intrat in competitie pe pozitia 13 FOTO Agerpres

Reprezentanta Romaniei, Roxen, care a cantat piesa "Amnesia" la Rotterdam, in prima semifinala a Eurovision 2021, a ratat, marti seara, calificarea. Este al treilea an consecutiv cand Romania nu ajunge in finala concursului european.

In finala Eurovision 2021, dupa prima semifinala, s-au calificat reprezentantii urmatoarelor tari: Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaijan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia, Ucraina.

Ordinea intrarii in prima semifinala a concursului de marti noaptea a fost: Lituania - The Roop, cu "Discoteque", Slovenia - Ana Soklic, cu "Amen", Rusia - Manizha, cu "Russian Woman", Suedia - Tusse, cu "Voices", Australia - Montaigne, cu "Technicolour", Macedonia de Nord - Vasil, cu "Here I Stand", Irlanda - Lesley Roy, cu "Maps", Cipru - Elena Tsagrinou, cu "El Diablo", Norvegia - TIX, cu "Fallen Angel", Croatia - Albina, cu "Tick-Tock", Belgia - Hooverphonic, cu "The Wrong Place", Israel - Eden Alene, cu "Set Me Free", Azerbaijan - Efendi, cu "Mata Hari", Ucraina - Go_A, cu "Shum", Malta - Destiny, cu "Je Me Casse".

Alti zece artisti se vor califica din a doua semifinala, celor 20 de finalisti urmand sa li se alature, in actul final din 22 mai, reprezentantii tarii gazda si ai Big Five, cele cinci tari fondatoare Eurovision - Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie.

In cea de-a doua semifinala a concursului, care va avea loc joi, vor intra San Marino, Estonia, Republica Ceha, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elvetia, Danemarca.

Desfasurat sub sloganul "Open Up", concursul Eurovision de la Rotterdam este prezentat de Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Nikkie de Jager, Jan Smit.

Artistii finalisti au fost alesi in urma votului publicului - prin telefon, SMS sau aplicatia online oficiala - si al juriilor de specialitate din tarile participante, ponderile fiind egale.

Precedenta editie a competitiei muzicale a fost castigata de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Tarilor de Jos, cu piesa "Arcade", in 2019. Editia 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramata de catre organizatori, in contextul pandemiei de coronavirus.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Citește și:
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
#eurovision, #roxen, #ROxen Eurovision 2021 , #Eurovision 2021