Obiceiuri esentiale pentru o viata echilibrata

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 17:05
8230 citiri
Obiceiuri esentiale pentru o viata echilibrata
Foto: lifehack.org

Dorinta de a avea succes in cariera sau intr-o afacere ne determina uneori sa ne concentram pe acest aspect in detrimentul familiei, sanatatii sau spiritualitatii. Cand un domeniu din viata noastra este afectat, insa, toate celelalte zone vor avea de suferit, mai devreme sau mai tarziu.

Daca ne dorim succes in viata, nu doar in cariera, va trebui sa facem anumite eforturi pentru o viata echilibrata. Vestea buna este ca se poatea junge la o viata armonioasa prin 7 obiceiuri zilnice foarte simple, scrie Lifehack.

1. Incepe ziua cu rugaciune sau meditatie

Realizarea echilibrului in viata incepe cu alegerea personala si decizia de a schimba anumite obiceiuri, insa pentru aceasta e nevoie de atitudine si disciplina.

A incepe ziua prin rugaciune sau meditand ne ajuta sa simtim ca suntem mai mult decat credem si putem face mult mai mult in viata. Meditatia si autocunoasterea ne ajuta sa intelegem ca suntem destinati pentru lucruri mai mari.

2. Implica-te total in momentele petrecute in familie

O viata de familie armonioasa reprezinta punctul culminant al unei vieti echilibrate. Familia este cea care ramane chiar si atunci cand anumite prietenii se estompeaza, prin urmare este benefic sa petreci timp de calitate cu cei dragi, implicandu-te atat fizic cat si emotional.

Angajarea deplina in activitatile din familie sudeaza relatia si va avea un efect pozitiv si in viata oamenilor din jur.

3. Contacteaza zilnic o persoana cunoscuta

O retea puternica de cunostinte ne ajuta sa crestem in diferite domenii ale vietii, iar acesta reprezinta o alta modalitate de atingere a echilibrului.

In fiecare zi contacteaza o persoana cunoscuta. Nu ezita sa ceri ajutorul, parerea, astfel se consolideaza increderea, uneori oamenii sunt dispusi sa ajute mai mult decat ne-am imagina.

4. Petrece 15 minute zilnic pentru perfectionare

Pentru Bill Gates, a fost calculatorul. Pentru Michael Jordan, baschetul. Pentru Albert Einstein, a fost fizica. Acesti oameni de succes au in comun faptul ca s-au axat pe ceea ce stiau mai bine sa faca.

Pentru reusita in viata, a excela intr-un domeniu este o necesitate. E mai bine sa fii foarte bun la un lucru decat mediocru in mai multe domenii. Petrece cel putin 15 minute zilnic imbunatatind ceea ce stii deja.

5. Fii creativ

Logica tine de emisfera stanga a creierului. Memoria si logica sunt utilizate la maximum. Avem nevoie de ele ca sa lucram 90% din timpul nostru. Doar 10% din timp folosim emisfera dreapta, de care tine creativitatea.

Creativitatea si autocunoasterea sunt foarte importante si ne determina sa fim eficienti in ceea ce facem.

6. O plimbare de 30 de minute zilnic

Primele cinci lucruri enumerate mai sus s-au referit la partea emotionala, relationala si a succesului personal. Insa, pentru a va bucura de toate acestea, este nevoie sa acordati atentia cuvenita sanatatii. Obiceiul de a face miscare zilnic aduce mari beneficii organismului, astfel ca te vei putea bucura de o minte si un corp sanatoase.

7. Un gest frumos pentru cineva

Succesul nu este doar o realizare personala. De orice succes s-ar bucura un om, acesta nu a fost atins cu siguranta pe cont propriu, ci se pun in balanta oportunitatile din partea parintilor, istoricul familiei sau oamenii intalniti de-a lungul timpului.

Un om echilibrat apreciaza ceea ce a primit si realizeaza ca nu toti au aceste oportunitati. Asadar, puteti deveni "ingerul pazitor" al cuiva printr-un gest frumos, un ajutor care nu trebuie neaparat sa fie mare, conteaza si un minim suport emotional.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#obiceiuri viata echilibrata, #sfaturi echilibru viata, #succes viata echilibru , #familia