Sfaturi practice pentru reducerea consumului de sarbatori

Duminica, 15 Noiembrie 2009, ora 20:09
2563 citiri
Sfaturi practice pentru reducerea consumului de sarbatori
Foto: http://media.bigoo.ws

Vreme friguroasa, lumini colorate, vizite de la familie si prieteni si aroma prajiturilor preparate in casa care umple aerul pe care il respiri adanc.

Aceste lucruri pot insemna doar un singur eveniment inevitabil anual: Sarbatorile de iarna, care presupun implicit si facturi foarte mari pentru energia electrica consumata, anunta Lyved.

Cu preturile la energie, care au ajuns la un nivel record in acest an si in contextul crizei de mediu care este prezenta in toata lumea, este imposibil sa nu va faceti griji despre ce sume veti plati pentru gaz si curent, atunci cand vremea incepe sa se raceasca.

Din fericire, exista unele modalitati practice de a face ca facturile, cadourile si prajiturile de Craciun sa fie mai ieftine.

Atunci cand este vorba de lumini si alte decoratiuni, utilizati ledurile care sunt mai mici si consuma cu 90% mai putina energie electrica decat instalatiile normale.

Pentru a economisi energie si mai mult, aveti grija sa asteptati pana cand se intuneca bine pentru a porni luminile de Craciun, apoi, dezactivati-le inainte de a merge la culcare.

Pentru a proteja mediul inconjurator, atunci cand ai oaspeti de Craciun sau Anul Nou nu ii duce peste tot cu masina. O plimbare este oricand bine venita si astfel nu vei polua nici aerul.

Incearca sa nu supraincarci frigiderul pentru ca va consuma mult mai multa energie decat in mod normal. Poti incerca sa mai pastrezi unele alimente intr-o incapere racoroasa, ca sa nu consumi multa energie electrica.

Nu este nevoie sa preincalzesti cuptorul atunci cand vrei sa pui la gatit sunca de curcan sau altceva. Daca faci asta, vei consuma gaze inutil.

Economisirea de energie in timpul vacantelor este o modalitate foarte buna de a reduce costurile, nu numai in timpul sezonului de iarna, dar este o modalitate buna de a educa familia ta sa practice obiceiuri eficiente tot timpul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfaturi practice Craciun ecologic, #sfaturi economisire energie electrica , #familia