Urmeaza sa fii tatic? Lucruri pe care nimeni nu ti le-a spus legat de asta

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 18:22
2632 citiri
Urmeaza sa fii tatic? Lucruri pe care nimeni nu ti le-a spus legat de asta

Astepti cu nerabdare sa fii tatic, sa-ti intemeiezi o familie in adevaratul sens al cuvantului, te gandesti ca poate cel mic va fi baiat si deja iti inchipui cum veti sta voi peste ani si va veti bucura de un meci de fotbal impreuna sau de cum iti vei duce fata de mana la altar.

Nimeni nu te previne, insa, si in legatura cu anumite inconveniente care apar odata cu venirea pe lume a copilului. Iata la ce trebuie sa te astepti, potrivit Askmen.com:

Nu vei face sex cel putin doua luni dupa nastere

Nasterea unui copil trebuie sa uneasca mai mult un cuplu, si o va face, caci vei observa ca iti vei petrece mai mult timp cu sotia dupa serviciu, impaturind hainute si scutece sau la 3 noaptea, prin bucatarie, incalzind biberoane cu lapte.

Nu te astepta, insa, sa fiti apropiati si in dormitor, caci in jur de doua luni nu vei avea parte de prea mult sex, sau poate chiar deloc. Sotia sau partenera ta va fi prea extenuata pentru asemenea activitati, plus ca va avea un dezechilibru hormonal care ii va reduce semnificativ libidoul.

Daca mai adaugi si o eventuala depresie postpartum, imagine negativa fata de propriul corp sau uscaciune vaginala, iti imaginezi ca nu este un tablou prea propice pentru sex.

75% dintre conversatiile cu sotia vor fi deloc apetisante

Este imposibil ca atunci cand ai un copil mic sa nu-ti petreci foarte mult timp dezbatand probleme de consistenta, culoare, densitate si textura a tot ceea ce elimina copilul tau. Orice schimbare te va impacienta, in timp ce o cantitate mai mare va fi un motiv de mandrie. Iar odata ce micutul va incepe sa consume hrana solida, discutiile de la cina vor capata cu totul alte dimensiuni.

Toate hainele iti vor mirosi ciudat

Chiar daca folosesti cel mai puternic detergent posibil sau te schimbi in fiecare ora, inevitabil hainele tale vor mirosi mai tot timpul a voma de copil. Micutul nu intelege ca tinuta bussines cea noua nu trebuie murdarita.

Ii va lua mai mult decat crezi sotiei tale sa slabeasca

Stresul pe care il provoaca prezenta unui corp strain in organismul unei femei timp de noua luni este mai mare decat iti poti imagina, asa ca trebuie sa ai rabdare pana iti vei vedea sotia purtand din nou blugii mulati si sexy pe care ii adori. In medie, unei femei ii ia 4 luni sa ajunga la forma de dinainte de sarcina.

Masina ta se va transforma intr-un restaurant de mana a doua

Bucura-te de curatenia din masina atat cat mai mai timp, caci odata ce vei transporta copilul cu ea va deveni un depozit de mancare, hainute si jucarii lipicioase. Exista si o parte buna in aceasta situatie. Daca ramai vreodata blocat in zapada, nu vei muri de foame, caci sigur vei avea fel de fel de alimente cu tine.

Iti vei cam pierde prietenii celibatari

Copiii nu iti distrug pe deplin viata sociala, dar ti-o strica intr-o oarecare masura cu siguranta. Iti vei petrece dupa-amiezele construind forturi din perne si corturi din cearceafuri, si, din nefericire, niciunei persoane mai varstnice de 7 ani nu-i va placea aceasta activitate, asa ca prietenii se vor distanta incetul cu incetul.

Partea buna este ca vei fi mult prea obosit seara pentru a mai dori sa mergi la o terasa. Partea buna este ca nici nu vei observa asta decat cand copilul merge de ani buni la scoala. Iti vor ramane doar iesirile cu prieteni care au si ei copii, la randul lor, astfel incat cei mici se vor juca intre ei si iti vor lasa si tie cate un mic ragaz.

Vei fi ingrozit sa mergi la supermarket

Vor disparea cu desavarsire zilele linistite in care mergeai la magazin, te plimbai in voie printre rafturi si alegeai ce aveai tu chef sau nevoie. Acum va trebui sa faci tot posibilul sa scapi de plansete si sa potolesti dorinta de a avea jumatate dintre jucariile din magazin. Vei face eforturi majore pentru a te targui cu cel mic, in incercarea de a-i explica acestuia faptul ca nu are ce face cu acel obiect stralucitor pe care nu-l mai lasa din mana.

Vei iesi inevitabil inconjurat de tipete de nemultumire si rugaminti fierbinti si te vei intoarce, cel ami probabil, pentru un pachet de guma de mestecat, bomboane sau o jucarie de plus.

Intreaga colectie de CD-uri va fi inlocuita de unul singur, cu muzica pentru copii

Poate ca ti-a luat 30 de ani pana ti-ai stabilit clar gusturile in materie de muzica, dar toate arhivele tale muzicale vor fi spulberate si date uitarii in momentul in care copilul va vrea sa auda melodia preferata, care este una singura si va ramane asa pentru multa vreme. Desi melodia va fi de-a dreptul imposibila, bucura-te, va fi mult mai placuta decat ce va asculta in adolescenta.

Sotia ta va suferi transformari...

Hormonii au intotdeauna doua taisuri. Pe de o parte vor face ca sotia ta sa aiba un piept generos, ce pare sa sfideze gravitatia, mai ales in ultimul trimestru de sarcina, dar pe de alta parte pot provoca un gen de pilozitate fara precedent. Va aparea puf deasupra buzelor, pe obraji, pe gat si chiar pe spate, abdomen si barbie... sau macar pe una dintre cele 3 care apar in decursul celor 9 luni de sarcina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#tata responsabilitati, #copil mic responsabilitati, #copil mic cerinte, #copil mic viata sociala, #bebelus schimbari , #familia
Comentarii
Poza Cititor ziare com
Cititor ziare com
rank 5