Vino la "Marsul pentru viata" 2014 - in peste 25 de orase din Romania

Luni, 17 Martie 2014, ora 15:00
1397 citiri
Vino la "Marsul pentru viata" 2014 - in peste 25 de orase din Romania

Marsul pentru viata este un eveniment anual, initiat cu 40 de ani in urma in SUA, care se organizeaza in din ce in ce mai multe state din Europa si America. El este dedicat valorizarii si protejarii vietii copiilor, incepand de la conceptie, si sprijinirii familiei.

In orasele Romaniei, pe 22 si 23 martie, are loc a patra editie a Marsului pentru viata. Tema din acest an este "Adoptia, o alegere nobila". Am ales aceasta tema pentru ca vrem sa reparam ceva. Adesea, societatea romaneasca si-a abandonat copiii si a abandonat mamele. Spunem despre copii ca sunt un dar, o bucurie, ca ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne ingrijim prea putin, iar de al altora chiar deloc.

Adoptia este o solutie fireasca pentru ocrotirea copiilor nascuti de mame aflate in dificultate, ale caror familii nu isi pot asuma responsabilitatea cresterii unui copil.

In Romania, din pacate, nu exista o cultura a adoptiei. Copilul adoptat este vazut ca un copil de mana a doua. Familia care adopta este vazuta ca nefireasca. Mama sau parintii care isi lasa copilul sa fie adoptat sunt considerati nedemni de numele de parinti. Aceste calificari nu sunt corecte si ele ingreuneaza mult incredintarea spre adoptie, adoptia si integrarea copilului adoptat.

Daca in centrul atentiei se pune interesul copilului, totul se schimba. Un copil adoptat este un copil binecuvantat, la a carui viata au contribuit doua randuri de parinti. Parintii adoptivi sunt de admirat pentru dragostea lor. Parinti naturali trebuie sprijiniti in luarea unei decizii deplin responsabile, care sa aiba in vedere interesul copilului din toate punctele de vedere. Nu trebuie, in niciun caz, dispretuiti pentru ca au ales, adesea cu multa durere sufleteasca, sa incredinteze altcuiva cresterea si educatia copilului lor.

In ceea ce priveste legea romaneasca a adoptiei, ea nu prevede solutii pentru unele situatii des intalnite. De exemplu, este necesara legiferarea inceperii demersului de incredintare spre adoptie inca din perioada sarcinii. Astfel se va reduce abandonul, mortalitatea infantila si va creste numarul de adoptii. Romania poate si trebuie sa construiasca viitorul celor mai vulnerabili copii ai sai prin politici adaptate realitatii si testate pe plan international.

Dorim sa punem aceste ganduri in inimile romanilor, iar daca vom reusi sa transmitem societatii ca tara noastra are nevoie de o cultura a adoptiei, aceasta o va conduce catre o cultura a vietii. Va asteptam alaturi de noi la Marsul pentru viata, cel mai mare eveniment public pentru protejarea vietii din Romania!

Coordonarea nationala a Marsului pentru viata si organizarea lui in Bucuresti sunt asigurate, in acest an, de catre organizatia Studenti pentru viata.

In Bucuresti, Marsul pentru viata se va desfasura pe 22 martie, incepand de la ora 14.00, pe traseul Piata Unirii - Parcul Tineretului, intrarea Sincai. In incheiere, intre orele 16.00-18.00, va avea loc in Parcul Tineretului un concert de sustinere la care vor participa Vlad Mirita, Alexandra Usurelu, Bogdan Vladau, Anthony Icuagu (Vocea Romaniei), Vlad Stoia (Vocea Romaniei), Beatrice Vladan (Vocea Romaniei) si Ioana Picos.

Detalii despre programul Marsului pentru viata din intreaga tara se gasesc pe pagina www.marsulpentruviata.ro.

Despre Asociatia Pro-Vita

"Pro-vita pentru Nascuti si Nenascuti" este o organizatie non-profit dedicata protejarii vietii umane incepand de la conceptie si promovarii valorilor familiei, prin educatie eficienta, actiune civica si legislatie.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#eveniment copii Mars Viata, #protejare copii Mars Viata, #sprijinire familie Mars Viata , #familia